Igor_divjak.jpg

dr. Igor Divjak in Nina Kokelj: Vrabec anarhist – Svet svetov

Spoštovani,

RC Ljubljana Center vas vabi na večerjo s predavanjem v torek, 11. 12. 2018 ob 20h v Hotelu Lev na Vošnjakovi 1 v Ljubljani.

Predavanje bosta vodila Igor Divjak in Nina Kokelj

Igor_divjak.jpg Nina_Kokelj2.jpg

Prijavite se lahko na info@rclc.si

Večerja je ob 19h, strošek večerje 15€

Predavanje je brezplačno.

O predavanju
Časopis Vrabec Anarhist je poimenovan po upornem ptičku iz romana Ivana Cankarja Hiša Marije pomočnice, ki simbolno ponazarja težnjo po svobodi v vsakem človeku. Vrabec Anarhist na spletu, Facebooku in Twitterju objavlja najnovejšo domačo in tujo književnost, nenazadnje pa ponuja tudi prostor za besedno ustvarjalnost v interaktivnem multimedijskem okolju. Sledi sodobnim trendom v podajanju literature, v osrčju katerih se nahaja tudi vizija razvoja medija v platformo za predstavitev sodobnih pedagoških pristopov, namenjena dijakom in profesorjem ter promocija uporabe informacijske tehnologije v približevanje literarnih vsebin.

Informacijska tehnologija? Marko Mugerle se v članku, objavljenem v rubriki Stičišča vpraša: “Ali bo umetna inteligenca razumela Zvezdico zaspanko?” Odgovor je: ”Ne bo. Na srečo. Umetnost ni moja, ni tvoja. Naša je.”

Zato rubrika Stičišča. Prostor za razmislek o pomenu literature in kulture ljudem z najrazličnejših področij družbenega delovanja. Kaj bere poslovnež na letalu nad mehkimi oblaki? Kako mecen postane mecen in kako to ostane? Kako se prepletajo svetovi? Se gradijo mostovi. Berimo Sviloprejko Nine Kokelj. In Zvezdico Zaspanko; razumeli jo bomo. Vabljeni v Stičišča.

Več o predavateljih v priloženem PDF.

rotary
Author: rotary