Dobrodelni ples Rotary kluba Maribor

SPOŠTOVANI!

Rotarijstvo je danes prisotno v vseh državah sveta in šteje preko 1.3 milijone članov.

Rotary klub Maribor, najstarejši v Sloveniji, posveča posebno pozornost mladim, njihovi vzgoji in izobraževanju, štipendiranju, počitniškim taborom, ves čas skrbi in pomaga mladostnikom Mladinskega doma Maribor, jim omogoča počitniško letovanje na Braču, v našem stanovanju domujejo mladostniki nad 18 let, ki zaradi polnoletnosti zgubijo zakonsko pravico bivanja v Mladinskem domu. Pomagamo tudi Sončku, društvu za cerebralno paralizo in jih oskrbeli s specialnim kombijem. Kupili smo posebne naprave v avtobusih, da lahko vanje vstopajo invalidi na vozičkih in matere z vozički, v zgradbo Mestne občine Maribor smo namestili dvigalo za invalide, 150 brezposelnim smo namenili enkratno pomoč, obnovili smo dotrajane stopnice na Kalvarijo, zasadili levo obrežje Drave na Lentu in še veliko drugega.

Mariborski klub so ustanovili leta 1930, vanj so leta 1936 povabili tudi olimpionika Leona Štuklja, ki je v klubu zavzeto deloval vse do svoje smrti. Njegovo 100 letnico smo proslavili z obnovo Mariborskega parka, posadili smo 100 dreves. Ob njegovem jubileju smo skupaj z njim ustanovili tudi Fundacijo Leona Štuklja, ustanovo za štipendiranje.

Sedaj mineva 120 let od njegovega rojstva in 20 let od ustanovitve fundacije. Rotary klub Maribor bo ta pomembna jubileja proslavil  z dobrodelnim rotarijskim plesom 30. 03. 2019 v Hotelu Habakuk in ves izkupiček namenil FLŠ.

Veseli in počaščeni bomo, če nas boste v naših prizadevanjih donatorsko podprli in se nam pridružili. Živimo namreč v času, ki vse prepogosto pozablja na pomoči potrebne ljudi. Dobro delo ne koristi le obdarovancu, plemeniti tudi darovalca. Ko se tega zavedamo in ko zavedanje spremenimo v dejanje, smo naredili prvi korak k ustvarjanju lepšega, boljšega in humanejšega sveta.

Fundacija ima plemenito poslanstvo, njena naloga je štipendiranje nadarjenih in pomoči potrebnih dijakov in študentov iz vse Slovenije. S tem podpira širitev znanja in ustvarjalnosti mladih, posredno pa vpliva na hitrejši vsestranski razvoj.

Lik olimpionika in rotarijca Leona Štuklja naj bo vodilo nam vsem, predvsem pa mladim, ki jim je fundacija namenjena. Njegovo temeljno sporočilo je, da je mogoče z modrostjo, skromnostjo in požrtvovalnim delom, doseči prav vse življenjske cilje.

Z odličnim spoštovanjem,
Prim. doc. dr. Vojko Kanič, dr. med
predsednik RK Maribor  Maribor, 14. 02. 2019

DONACIJE:
* generalni pokrovitelj prireditve 3.000 €
(Pano na prireditvi, zahvala in logotip 8/25 v prireditvenem biltenu, javna zahvala predsednika na prireditvi, 6 vstopnic za prireditev. Če bi morebiti postal stalni donator, mu pripada članstvo v NO FLŠ.)

* zlati donator 1.500 €
(zahvala in logotip 6/25 v prireditvenem biltenu, zahvala predsednika na prireditvi, 4 vstopnice za prireditev)

* srebrni donator 1.000 €

(zahvala in logotip 4/25 v prireditvenem biltenu, zahvala predsednika na prireditvi, 2 vstopnici za prireditev)

* bronasti donator 750 €
(zahvala in logotip 2/25 v prireditvenem biltenu, zahvala predsednika na prireditvi, 2 vstopnica za prireditev)

* donator 300 do 500 €
(zahvala in logotip 1/25 v prireditvenem biltenu, zahvala predsednika na prireditvi, 1 vstopnica za prireditev)

* mini donator 200 €
(2 vstopnici za prireditev)
Vse informacije pa vam bo z veseljem dal naš član Vlado Podhostnik, tajnik FLŠ 041 663 225, vlado@podhostnik.si

Rotary klub Maribor

2000 Maribor, Pohorska ulica 59
TRR:SI56 0417 3000 0674 441; DŠ: 76318648

 

rotary
Author: rotary