Dobrodelna koncerta klavirskega Ardea Tria

Rotary kluba Ljubljana in Škofja Loka vabita v sodelovanju z Ustanovo Gallus in Glasbeno šolo Škofja Loka na dva koncerta v podporo violinistki Ani Dolžan za nakup violine, ki bosta

v nedeljo, 18. marca 2018 ob 19.00, v Rdeči dvorani ljubljanskega magistrata v Ljubljani in

v ponedeljek, 19. marca 2018 ob 19.00, v Sokolskem domu v Škofji Loki

Mednarodni Ardea Trio sestavljajo violinistka Ana Dolžan iz Škofje Loke ter violončelistka Selma Hrenovica in pianistka Zerina Šabotić iz Sarajeva. Ana Dolžan je lani zastopala Ustanovo Gallus, katere soustanovitelj je Rotary klub Ljubljana, in Slovenijo na Prvem mednarodnem mojstrskem tečaju ARDEA v Čapljini v Hercegovini. Hkrati je to tudi prvo mednarodno partnerstvo Ustanove Gallus v projektu, ki ga vodi Gallusova varovanka, pianistka Željka Mandarić, finančno pa projekt podpira Kreativna Evropa. Kot nadaljevanje mojstrskega tečaja je nastal tudi komorni ansambel Ardea Trio, ki bo imel marca šest koncertov: v Zagrebu, Mostarju, Čapljini, Dubrovniku in Ljubljani, zaključni koncert pa bo v Škofji Loki. Slovenski del mednarodne turneje je posvečen akciji v podporo violinistki Ani Dolžan, saj nujno potrebuje kakovosten instrument, ki ji bo pomagal uresničiti lažji prodor na mednarodne koncertne odre.

Na programu bodo Klavirski trio št. 1 v Es-duru, op.1, Ludwiga van Beethovna, Klavirski trio v g-molu, op. 15 Bedřicha Smetane, ter Koncertna poloneza v D-duru, op. 4 Henrija Wieniawskega.

Za koncert v Ljubljani organizatorji pričakujejo donacije namesto vstopnine, v Škofji loki pa so na voljo vstopnice po enotni ceni 15 €.

rotary
Author: rotary