Dobrodelna dražba vin DOK 2023 

Dobrodelna dražba vin sodelujočih briških vinarjev na dogodku Dnevi odprtih kleti – DOK je postala že stalnica, dobrodelna sredstva pa se že drugo leto zapored zbirajo preko Rotary kluba Medana- Goriška s sedežem v Goriških brdih.

Letošnja dražba vin bo nekaj zelo posebnega, saj je moči združilo 36 briških vinarjev, ekipa rotarijcev (www.rotarymedana.si https://www.facebook.com/rc.medana1), organizator dogodkov Kontrabant WineAdventures (www.kontrabant.si) in Mednarodni Festival Vizualnih Umetnosti ART CIRCLE International (www.artcircle.si). Po dobrem mesecu dela je tako nastalo 36 edinstvenih 3-litrskih steklenic, vsaka od njih opremljena z unikatno in neponovljivo etiketo mednarodnih umetnikov, ki so bili izbrani za umetniške rezidence na ART CIRCLE SPRING 2023 festivalu marca v Goriških brdih. Steklenice bodo zapakirane v posebnem lesenem zabojčku z logotipom.

 

Spletna dobrodelna dražba vin DOK 2023 se bo začela 23. maja in zaključila 6. junija na spletni povezavi: https://www.kontrabant.si/izdelki/dok/drazba/
Celoten izkupiček dražbe bo Rotary klub Medana-Goriška namenil nakupu dveh defibrilatorjev za še ne pokrita, vendar zelo frekventna območja Goriških brd – v samem jedru vasice Šmartno in na razglednem stolpu Gonjače. Morebiten višek sredstev bo klub namenil družinam v stiski v sodelovanju s komisijo za socialna vprašanja na občini Brda.

 

Prevzem steklenic bo mogoč na dan dogodka DOK 2023, 10. in 11. junija v Goriških brdih kjer bomo kot klub tudi aktivno sodelovali z možnostjo pokušine naših letnikov rotarijskega vina https://www.kontrabant.si/ponudba/rotary-vinograd-kluba-medana-goriska/

 

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na nas preko e-pošte info@rotarymedana.si