Norveška

Distriktna konferenca – Portorož 2018

Letošnja Distriktna konferenca, ki se je odvijala v GH Bernardin v Portorožu, je potekala v izjemno prijateljskem vzdušju, z obiskom delegacij s sosednje Hrvaške, iz Srbije in Črne Gore, iz Makedonije in s predstavnikom Rotary International iz Turčije. Prijetno vzdušje je bilo občutiti tudi zaradi načina izvedbe konference, kjer ni bilo dolgih govorov, kjer je bila prijetna glasba s strani banda, ki je vse skupaj popestrila. Za uvod je svoje misli prispeval komik Tadej Toš, kar je okoli 200 udeležencev sprejelo z navdušenjem. Dodano vrednost konferenci je bilo predavanje prof. dr. Marka Pleška, fizika, ki nam je na poljuden način razložil osnove fizikalnih vsebin in delovanja protonske terapije pri uničevanju rakastih tvorb v telesu. Predavanje je bilo strokovno, zabavno in hudomušno.

Simbolično je bila tudi predana guvernerska veriga nasledniku, guvernerju Janezu Lipcu, ki bo mandat nastopil 1.7.2018. Guverner Danijel Petrovič je v šali omenil, da je veriga tista, ki bo novega guvernerja privezala, saj je že zdaj, v naše veselje, tako aktiven, da ga bomo komaj dohajali.

Posebnost konference je bilo tudi to, da je bilo več časa namenjenega druženju in prijateljevanju, kar je osnova rotarijske vsebine.

Ob koncu je sledilo prijateljsko druženje z bandom Manouche na terasi hotela, kar je dodatno združilo številne rotarijce.

Namen konference je bil v celoti dosežen, priznanja in zahvala vseh rotarijcev pa gre aktualnemu guvernerju Danijelu Petroviču, ki je, v včasih razburkane vode našega prijateljevanja, vnesel stabilnost.

Norveška 

Udelezenci konference

Udelezenci konference
Udelezenci konference
rotary
Author: rotary