10-camp-Izlet z ladjico

Desetletje Rotary kampa na Debelem rtiču

Več kot tisoč udeležencev Rotary kampa iz Slovenije, Italije in Hrvaške si je v desetih letih nabiralo moči na Debelem rtiču. Terapevtske počitnice za mlade s posebnimi potrebami in njihove družine organizirata Rotarijski klub Koper in Rotary klub Muggia. Samo koprske rotarijce je doslej podprlo 39 klubov iz Slovenije, 3 iz Avstrije ter kluba iz Hrvaške in Anglije.

Kamp, ki se bo iztekel v soboto, 8. septembra, se je v desetih letih precej razširil. Ponovno je organiziran v dveh tednih, od katerega prvega priredijo miljski rotarijci za mlade in starše iz Italije, drugega pa koprski rotarijci za udeležence iz Slovenije in Hrvaške. Veselko Ojo, ki projekt vodi že vseh deset let, je zadovoljen, da se med prostovoljci povečuje delež mladih in študentov. Tako bo letos za mlade in starše iz Slovenije ter Hrvaške (skupaj 42) izmenično skrbelo 27 prostovoljcev, od tega 12 mladih rotarijcev in študentov zdravstvenih fakultet Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem.

Od začetkov pa do danes so organizatorji bližje spoznali življenje družin, ki jih gostijo. Kot je povedala Alenka Šik, predsednica Rotarijskega kluba Koper, so se ob desetletnici zato odločili, da februarja na Debelem rtiču organizirajo strokovno slovensko-italijansko-hrvaško konferenco z naslovom »Za nami – Dopo di noi«. Med največje skrbi staršev sodi namreč bojazen, kako bo poskrbljeno za pomoč otrokom, ko jim družina ne bo mogla več nuditi pomoči.

 10-camp-Izlet z ladjico

10-camp-FPA

 

 

rotary
Author: rotary