Delegacija Rotaract distrikta 1912 na uradnem obisku v Severni Makedoniji

Med 20. in 23. januarjem 2024 so Distrikni Rotaract predstavnik (DRR) Luka Cepuder, asistenka guvernerja za Rotaract Nika Andoljšek, sekretarka DRR Klavdija Kastelic in DRR Elect Slaviša Stajić skupaj s spremstvom obiskovali Rotaract klube Severne Makedonije.

Srečanje je bilo osredotočeno na razprave o sodelovanju, razvoju in izboljšavah v delovanju tako na distriktni kot na klubski ravni.

Ključne razprave so osvetlile trenutno stanje Rotaract klubov in njihovo aktivnost, pri čemer se je izkazalo, da vsi aktivni Rotaract klubi iz Severne Makedonije izvajajo zelo uspešne projekte. Poudarek je bil na identifikaciji glavnih izzivov, s katerimi se soočajo neaktivni klubi, ter iskanju učinkovitih strategij za spodbujanje njihove dejavnosti. Sodelujoči iz Slovenije so predstavili uspešne primere večjih projektov, kot so Mentorska platforma, Poletna šola in Rotakeš štipendija.

Nadalje smo prepoznavali pomen medsebojnega povezovanja članov v klubu, ki izhaja iz trdnega prijateljstva. To prijateljstvo predstavlja temelj za uspešno izvajanje projektov. Vsak klub je delil svoje izkušnje in prakse glede vzpostavljanja trdnih vezi med člani, kar je ključno za usklajeno in uspešno delovanje organizacije.

Združeni vtisi kažejo na izjemno predanost in dejavnost vseh klubov, kjer se člani združujejo v skupnem cilju uresničevanja kakovostnih projektov in prispevanja k lokalni skupnosti. S to izmenjavo idej in izkušenj se odpirajo nove priložnosti za nadaljnje sodelovanje in razvoj Rotaract skupnosti v ditriktu 1912.

Iskrena zahvala pa gre tudi organizatorjem tega pomembnega srečanja, predvsem Stefaniji Ivanov, asistentki za Rotarct klube v Severni Makedoniji, ki je prispevala k brezhibni izvedbi dogodka in Niki Andoljšek, asistentki guvernerja za Rotaract. Iskrena hvala tudi Goranu Mitevskemu, asistentu guvernerja za Severno Makedonijo za konstruktivno debato in Eleni Panovi, prihajajoči asistentki guvernerja za Rotaract klube v Severni Makedoniji. Hvala vsem predstavnikom Rotaract klubov v Severni Makedoniji, ki prispevajo k celovitemu delovanju Rotaract skupnosti in so skupaj izkazali izjemno gostoljubje, še posebej Marku Pavlovskemu, Country Representative (CR) Rotaract Severne Makedonije.

Vsi skupaj si želimo še več medsebojnega povezovanja, sodelovanja in druženja, za kar se bomo v distriktnem vodstvu Rotaracta aktivno zavzeli.

Luka Cepuder, Distriktni Rotaract predstavnik