Članstvo v klubih

Spoštovane predsednice in predsedniki Rotary klubov.

Upam, da ste vsi v dobrem zdravju in visokem duhu. Kot veste, smo nedavno začeli novo guvernersko leto, ki prinaša nove izzive in priložnosti za naše Rotary klube. V luči tega bi želel deliti nekaj pomembnih informacij o eni od prioritet dela v letošnjem guvernerskem letu – povečanje in pomlajevanje članstva v klubih.

Rotary International (RI) nas spodbuja k aktivnemu pristopu k tej nalogi, saj članstvo predstavlja temelj naše organizacije. S tem namenom želimo obvestiti vse predsednike klubov, da bo na tem področju v prihodnje aktiven naš past guverner Dušan Peterkovič, ki ima obsežne izkušnje s tega področja. Njegovo delo bo usklajeno z guvernerjem, asistenti in predsedniki klubov ter bo na razpolago za informacije in vprašanja glede članstva.

Dušan bo prav tako deloval v skladu s smernicami in priporočili Rotary International, saj se želimo osredotočiti na kakovostno članstvo in na privabljanje novih, perspektivnih članov v naše klube. Njegove izkušnje in zavezanost temu področju bodo neprecenljive za vse nas.

Članstvo je pomemben steber naše organizacije in verjamemo, da bomo skupaj z vašo podporo in aktivno vlogo v klubih lahko dosegli zastavljene cilje in še naprej gradili uspešno prihodnost Rotaryja.

Dušan bo v prihodnjih dneh stopil v stik z vami in vam bo na voljo za nadaljnjo komunikacijo in usklajevanje na tem pomembnem področju. Prosim, da mu damo vso potrebno podporo in sodelovanje.

Tako Dušanu kot vsem vam se zahvaljujem za vašo predanost Rotaryju in vaš trud za rast in razvoj naših klubov. Veselim se sodelovanja z vami v tem guvernerskem letu.

 

Lep pozdrav.

Andrej Božič

Guverner D1912 za leto 2023/24