Budimpešta – Guverner je na konferenci predstavil okoljevarstvene projekte Distrikta

Guverner Andrej Božič je bil v Budimpešti, kjer se je 23. 3. 2024 udeležil zanimivega dogodka, ki ga je organiziral Distrikt 1911 Madžarska. Dogodek je bil sestavljen iz dveh delov, prvi del je bila konferenca, medtem ko je drugi del vključeval prijavo/natečaj za mlade. Kot govorec se je udeležil konference, kjer so udeleženci delili svoje izkušnje z okoljevarstvenimi projekti Rotary klubov. Poleg tega so bila na tapeti razmišljanja mladih o varstvu okolja, njihovi možni ukrepi ter predlogi za odrasle.

Na konferenci je guverner predstavil Distrikt 1912 in distriktne okoljevarstvene projekte. Osredotočil se je na projekt Dan sajenja medovitih rastlin, projekt GlassyClassy ter EndPlasticSoup. Prav tako je udeležencem približal Poletno šolo, ki predstavlja pomembno platformo za izobraževanje in obenem aktivno ukrepanje na področju okoljskega varstva.

Zaključek dogodka je bil izjemno spodbuden, saj so se udeleženci odpravili domov polni novih idej in motivacije za nadaljnje delo v korist ohranjanja okolja. Guvernerjeva prisotnost in predstavitev distriktne dejavnosti sta dodala nov zagon okoljevarstvenemu gibanju v regiji, kar kaže na moč sodelovanja med mladimi in izkušenimi v boju za čisto in zdravo okolje.