100-letnica mednarodnega združenja žensk Inner Wheel

Inner wheel klub Ljubljana, Inner wheel klub Maribor in Inner wheel klub Savinjsko Šaleške regije vabi na svečanost ob praznovanju 100-letnice mednarodnega združenja žensk Inner Wheel. Dogodek, ki so ga naslovili Luč ženskega duha, bo v kazinski dvorani SNG Maribor v soboto, 27. 1. 2024, ob 18. uri.

Prosimo, da svojo prisotnost na svečanosti potrdite na e-naslov: innerwheelmb@gmail.com najkasneje do 15. 1. 2024.
Donacijo v pričakovani višini 50 EUR po osebi lahko nakažete na TRR IW kluba Maribor ali pa donirate ob prihodu na svečanost. Po pokritju stroškov je preostanek donacije namenjen dvema socialno ogroženima družinama s Koroške, ki sta v letošnjih poplavah izgubili dom.

International Inner Wheel je največje mednarodno združenje žensk na svetu, ustanovljeno leta 1924 v Manchestru. Deluje v preko sto državah in trenutno združuje več kot 120.000 članic v skoraj 4000 IW klubih po vsem svetu. V Sloveniji delujejo v okviru Mednarodnega združenja Inner Wheel trije Inner Wheel klubi. Združuje in zavezuje nas skupno poslanstvo, cilji, vizija in vrednote. Prvi, Inner Wheel klub Ljubljana, je bil ustanovljen leta 1998, drugi, Inner Wheel klub Maribor, leta 2000 in tretji, Inner Wheel klub Savinjsko Šaleške regije pa leta 2022. Ob stoletnem jubileju mednarodnega združenja Inner Wheel smo članice vseh treh Inner Wheel klubov v Sloveniji, vsak v svoji regiji, slovesno zasadile posebej v ta namen požlahtnjeno vrtnico Margarette Golding, poimenovano po ustanoviteljici tega plemenitega svetovnega združenja žensk.