Rotary D1912 Blog Novice Copy of Mednarodni Rotary camp Ankaran-Ancarano

Copy of Mednarodni Rotary camp Ankaran-Ancarano

Letošnji osmi in prvič dvotedenski Rotary camp Ankaran-Ancarano so na posebnem srečanju podprla vodstva štirih distriktov Slovenije, Severovzhodne Italije, Hrvaške in Avstrije. Pridružila so se jim vodstva sodelujočih rotarijskih klubov.

Poletni terapevtsko – sprostitveni kamp za mlade s posebnimi potrebami in njihove spremljevalce je bil letos še enkrat daljši. Z najvišjo udeležbo doslej je potekal od 22. avgusta do 4. septembra. Ob sodelovanju strokovnjakov terapevtov sta ga že osmo leto zapored organizirala Rotarijski klub Koper in Rotary club Muggia (Milje) v Mladinskem okrevališču in letovišču Rdečega križa na Debelem rtiču ob slovensko-italijanski meji. 51 mladih in prav toliko njihovih spremljevalcev prihaja iz štirih držav. Po prvem tednu, na katerem so miljski rotarijci gostili mlade in njihove svojce iz Italije, so nadaljevanje 29. avgusta prevzeli koprski rotarijci, ki so sprejeli udeležence kampa iz Slovenije, Hrvaške in Avstrije.

Na posebnem srečanju vodstev distriktov Slovenije, Severovzhodne Italije, Hrvaške in Avstrije 29. avgusta so naklonjenost doseženemu pomenu in prihodnjemu razvoju kampa izpostavili guvernerji slovenskega, hrvaškega distrikta in distrikta Severovzhodna Italija ter predstavnik Avstrije. Guvernerji g. Jože Zadravec (Distrikt 1912), g. Alberto Palmieri (20160) in g. Goran Račić (1913), ter nekdanji guverner g. Peter-Christian Herbrich (1910) so poudarili pomen projekta, napovedali so podporo njegovi širitvi in povezovanju rotarijskih klubov pri njegovi izvedbi. Predsednik miljskega kluba g. Lorenzo Capaldo je izpostavil razsežnosti tovrstnega združevanja sredstev in moči rotarijskih klubov ter krepitve skupnega sodelovanja.

Dr. Andreja Rihter, predsednica koprskega kluba, se je 31. avgusta kot gostiteljica srečanja vodstev sodelujočih klubov še posebej zahvalila rotarijcem iz petih držav in spregovorila o razvojnih možnostih tega mednarodnega socialnega projekta. Poleg močne in aktivne podpore številnih italijanskih klubov so se v kamp vključili: avstrijska kluba z Dunaja in iz Špitala ob Dravi, klub Sveti Vid z Reke, angleški Nailsworth ter slovenski rotarijski klubi iz Ljubljane, Celja, Maribora, Novega mesta, Portoroža, Idrije, Maribora, Bleda, Nove Gorice in Solkana.

Author: rotary

Exit mobile version