Rotary D1912 Blog Novice Uspešna dobrodelna opera “Traviata A3” združila umetnost in solidarnost v grajskem parku Gradu Sevnica

Uspešna dobrodelna opera “Traviata A3” združila umetnost in solidarnost v grajskem parku Gradu Sevnica

Sevnica, 15. 9. 2023

Petkov večer v Grajskem parku Sevnica je bil prepleten z umetnostjo, kulturo in ganljivimi trenutki, ko je Rotary klub Sevnica skupaj z glasbenim gledališčem Figaro izpeljal nepozabno dobrodelno operno predstavo “Traviata A3”. Obiskovalci so v čudovitem grajskem ambientu delili vrednote solidarnosti in pomoči ljudem v stiski, kar je dogodek naredilo še posebej poseben.

Nastopajoči so s svojim talentom oživeli like in zgodbo operne predstave:

  • Violetta Valéry, kurtizana: URŠKA KASTELIC – sopran
  • Alfred Germont: CHAN YOUNG KIM – tenor
  • George Germont, Alfredov oče: ZDRAVKO PERGER – bariton
  • Pripovedovalka: LEA ITA MENARD
  • Klavir: KAYOKO IKEDA
  • Scena in kostumi: GLASBENO GLEDALIŠČE FIGARO

Posebna zahvala gre vsem obiskovalcem in donatorjem, ki so s svojim prispevkom omogočili izvedbo te izjemne prireditve. Pobrateni Rotary klub Vinkovci 1937. iz Hrvaške je prispeval velikodušno donacijo, prav tako pa se zahvaljujemo podjetju Lisca, agenciji Billboard 2.0 ter številnim posameznikom za finančno podporo. Posebna zahvala Občina Sevnica in KŠTM Sevnica za njihovo dragoceno pomoč in možnost brezplačne uporabe prostora.

Prisotnost predstavnikov Rotary klubov Čatež, Celje, Ljubljana Center in drugih rotarijcev je še dodatno poudarila moč rotarijske družine in pomen skupnega delovanja za dobrobit skupnosti.

Celoten izkupiček od prodanih vstopnic in dragocenih donacij, ki se je povzpel na 3.500 evrov, bo namenjen v sklad za nakup defibrilatorjev za območja, ki so bila v poplavah najbolj prizadeta. Projekt se izvaja v sodelovanju z več Rotary klubi po Sloveniji, tudi s podporo prijateljskih rotarijskih klubov iz tujine.

Verjamemo, da bomo skozi to prizadevanje rešili življenja in omogočili varnejše okolje za vse.

Dogodek je bil organiziran v okviru prizadevanj Rotary kluba Sevnica za prispevanje k boljši skupnosti in izkazovanje podpore v stiski.

Rotary International je mednarodna organizacija poslovnih in profesionalnih voditeljev, ki združujejo moči za uresničevanje trajnostnih sprememb v skupnosti in po svetu. S srcem in odprtimi rokami se zavzemamo za boljši jutri.

Rotary klub Sevnica je središče teh vrednot na lokalni ravni. Zavezani smo k izvajanju projektov, ki pozitivno vplivajo na življenja posameznikov v našem okolju. Osredotočeni smo na področja, ki so ključna za blaginjo skupnosti, kot so zdravje, izobraževanje, socialna pomoč in še več.

V zadnjem času smo še posebej aktivno delovali na področju pomoči prizadetim v poplavah. V sodelovanju z drugimi Rotary klubi smo z lastnimi prispevki članov in donacijo podjetja LIDL zagotovili potrebno orodje in opremo za sanacijo prizadetih območij. Poleg tega smo dvakrat gostili in omogočili nepozabno doživetje za 100 otrok iz najbolj ogroženih območij, saj verjamemo v moč skupnosti in druženja pri blaženju negativnih učinkov tovrstnih stanj.

Za več informacij o Rotary klubu Sevnica in naših prihodnjih projektih obiščite www.rotary-sevnica.si

Foto: Billboard 2.0 Produkcija

Rok Petančič

RC Sevnica

predsednik 2023/24

E: rotaryklubsevnica@gmail.comM: +386 41 450 501

Author: rotary

Exit mobile version