Rotary D1912 Blog Dogodki TRIGLAV JE NAŠ

TRIGLAV JE NAŠ

DRAGI ROTARIJSKI PRIJATELJI, ROTARY KLUB LJUBLJANA VAS VABI, DA NAS OBIŠČETE V SREDO, 31.1. 2024, ob 19:30 ROTARY SALON – GRAND HOTEL UNION

IN PRISLUHNETE PREDAVANJU

TRIGLAV JE NAŠ

predavatelj

DUŠAN ŠKODIČ

 

IZVEDELI BOMO

Z naključnim odkritjem arhiva v Innsbrucku, so na površje priplavala nova dejstva in zakulisno dogajanje med Slovenci in Nemci v času Avstro-ogrske monarhije. Nacionalistične zdrahe iz dolin so se odražale tudi v gorskem svetu, vendar ni bilo vse tako črno-belo, kakor so nas učili.

Triglav je obstajal tudi v tekočem agregatnem stanju, čez njegovo severno steno se je vrhunsko plezalo že pred prvo svetovno vojno, da o železnici nanj sploh ne govorimo. Zakaj tega nismo vedeli, bo pojasnil avtor  knjige Triglav je naš, Dušan Škodič.

Dušana Škodiča poznamo kot izvrstnega pisca preko prispevkov v Planinskem vestniku, kjer član uredniškega in pokriva področje planinske zgodovine in leposlovje. Napisal je že pet knjig povezanih s planinsko tematiko. Njegova peta knjiga je zgodovinska monografija Triglav je naš (2023). Že takoj po izidu knjige je javnost prepoznala izjemno vsebino in po izboru Dela je knjiga razglašena kot Gorniška knjiga leta 2023, poslušalci Vala 202 pa so decembra lani Dušana Škodiča izbrali za Ime tedna.

 

NAJAVITE SVOJ OBISK : tanja.blazic07@gmail.com   / GSM: 040 829 610

ZA VSE PRISOTNE STREŽENA VEČERJA – PRISPEVEK 17 €

 

 

V rotarijskem letu 2023/24 uvajamo v RC Ljubljana tematske sklope predavanj s katerimi želimo pomembne teme nasloviti z več zornih kotov. Z veseljem napovedujemo mesečne tematske sklope predavanj z zanimivimi govorci.

Vabimo Vas, da nas obiščete.

Predavanja v RC Ljubljana so že preko tridesetletne tradicije kluba  sinonim sredinih klubskih srečanj, kjer sledimo ideji treh predavanj vsak mesec, vsaka prva sreda v mesecu pa je namenjena druženju članov kot klubski večer.

BLAŽ ŠTERK

Predsednik 2023/2024

 

Author: rotary

Exit mobile version