Sredi istrskih gričev v znamenju dobrodelnosti

Sončna oktobrska sobota in slikoviti razgledi iz oljčnikov posestva Korenika & Moškon v Kortah nad Izolo so k druženju za dober namen pritegnili člane rotarijskih in rotaract klubov iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

Okrog sto rotarijcev iz treh sosednjih distriktov je sodelovalo v sproščenem dogodku, ki ga je Rotarijski klub Koper tokrat priredil neposredno sredi istrskih oljčnikov in vinogradov. Namen praznika je krepitev prijateljstva, medsebojnega sodelovanja in zbiranje sredstev za Rotary camp Ankaran-Ancarano na Debelem rtiču za mlade s posebnimi potrebami in sposobnostmi. Mednarodnemu projektu, namenjenemu pomoči njihovim družinam, se vsako leto pridružuje več slovenskih klubov.

Svoj tradicionalni, a vsako leto drugačen Praznik oljk, kruha in vina so koprski rotarijci začeli z regijskim koordinacijskim srečanjem. Na legah z izjemnim razgledom na Sečoveljske soline se je nato zbralo blizu sto prijateljev iz več slovenskih, hrvaških in italijanskih rotarijskih in Rotaract klubov. Z ročnim obiranjem oljk, predvsem sorte belica, so se na pobočjih posestva Korenika&Moškon pridružili začetku sezone obiranja v istrskih oljčnikih in se nato v vinski kleti še dolgo družili ob glasbi Ladija Mljača, Matjaža Stršena in Dejana Gracerja, ob tradicionalnih istrskih jedeh ter pokušini vin, pridelanih na sonaraven način.

 

rotary
Author: rotary