Srčno se povezujemo za pomoč prizadetim v poplavah

Danes, 10. avgusta 2023, smo prejeli prelep in ganljiv dokaz o tem, kako močno lahko lokalna skupnost stopi skupaj v težkih trenutkih. Lidl Slovenija – PE Sevnica, ki je že tretjič postala poslovalnica meseca v Sloveniji, je darovala 500 EUR donacije Rotary klubu Sevnica. In ta gesta, ki odraža skrb za našo skupnost, je dobila še globlji pomen.

V skladu z duhom pomoči in solidarnosti, ki ga Rotary klub Sevnica nesebično širi, smo se odločili, da bomo celoten znesek donacije in lastna sredstva namenili prizadetim v nedavnih poplavah. Vsi člani kluba smo dodatno prispevali lastna finančna sredstva, s katerimi smo nabavili najnujnejšo opremo in pripomočke, kot so samokolnice, grablje, lopate, škornji, rokavice, sanitetni material, čistila – prav tisto, kar prizadeti prebivalci trenutno najbolj potrebujejo.

Naša zavezanost pomoči sega daleč preko zgolj finančnih prispevkov. Predani smo tudi fizični pomoči in solidarnosti na terenu. Mnogi naši člani se pripravljajo, da se v prihodnjih dneh odpravijo na prizadeta območja in nudijo svojo pomoč.

Kot pravijo, je vsaka kapljica pomembna, a ta kapljica je hkrati tudi prvi korak. Prepričani smo, da bomo s skupnimi močmi naredili velikanski korak naprej. Material, ki smo ga zbrali, cel kombi se ga je nabralo, smo predali v roke gasilcem iz PGD Zabukovje in PGD Trnovec, ki ga bodo skupaj s koordinatorji štabov civilne zaščite na prizadetih območjih pravočasno dostavili tistim, ki ga potrebujejo najbolj.

Vendar pa to šele začetek. V Rotary klubu Sevnica nameravamo še naprej stati ob strani tistim, ki so izgubili veliko. Načrtujemo različne načine pomoči – finančno, materialno in z lastno prisotnostjo. Zbrana sredstva na dobrodelni operni predstavi Traviata A3 (G. Verdi), ki bo 15. 9. na Gradu Sevnica, bodo v celoti namenjena prizadetim v poplavah. In z drugimi akcijami bomo pomagali prizadetim.

Hvala vsem vam, ki ste nam v tem težkem trenutku pokazali, kako veliko moč imamo, ko stopimo skupaj. Skupaj nismo samo klub, smo ena velika družina, ki se trudi narediti svet okoli nas boljši.

Rok Petančič
RC Sevnica
predsednik 2023/24

E: info@pro-vino.comM: +386 41 450 501

www.rotary-sevnica.si

rotary
Author: rotary