Slovenska delegacija Distrikta 1912 v Skopju

Slovenska delegacija Distrikta 1912 se je sestala 11. in 12. Decembra, 2016 v Skopju s predstavniki vodstva ZRKM.

Namen delovnega srečanja slovenske skupine z makedonskimi predstavniki je bilo pospešiti sodelovanje med Rotary klubi iz Makedonije in Slovenije , spodbuditi sodelovanje med Rotaract klubi in formiranje novih RAC in Interact klubov.

Sodelovanje na področju » novih generacij » je ena letošnjih rdečih niti delovanja v D 1912, zato je bila na sestankih močna zasedba obeh strani s tega področja.

Slovenski predstavniki so se srečali tudi z makedonskim odborom za sodelovanje med slovenskim in makedonskim delom distrikta ter pogledali kako so začeli z delom posamezni, na novo formirani odbori poleg Novih generacij tudi Odbor za Fundacije …

Člani delovne skupine s strani ZRKS so bili: Edi Stropnik – PDG , ARC Zone 19 part , pooblaščenec Guvernerja za Makedonijo, Dean Fras – DRR, Snežana Šuput – pooblaščenka Guvernerja za Interact, Janez Podobnik – Predsednik odbora za mednarodno dejavnost in Jože Ban – AG , ARRFC Zone 19

S strani ZRMK so se srečanj udeležili: Ognen Firfov – koordinator ZRKM ( Asistent guvernerja za Makedonijo), Vladimir Mujoski – Predsednik odbora za mlade generacije, Asja Mucha, predstavnica ICC za RAC Makedonija, Manuela Krchanoska – predsednica Rotaract asociacije, Vlado Grozdev – predsednik odbora za TRF, Nikolče Petkovski – Zakladnik ZRKM, Stefan Stefanov – predsednik odbora za skupnost, Maja Lape, Emilija Pajkovska – predsednica odbora za mednarodno sodelovanje, Rade Hristovski in Bujar Mucha Past koordinatorja ZRKM.

Plodna medsebojna srečanja, ki so jih pozitivno ocenili kot zelo potrebna in uspešna obe strani, so se zaključila z delovno večerjo. Te sta se udeležila tudi dr. Milan Jazbec, veleposlanik republike Slovenije v Skopju in kapetan bojne ladje Gorazd Bartol , ki vodi pisarno Nata v Makedoniji. Veleposlanik je zelo pozdravil prisotnost in sodelovanje makedonskih in slovenskih rotarijcev in izrazil odprtost za sodelovanje.

Srecanje_D1912_Skopju.pdf

rotary
Author: rotary