Menu

Delo Jožeta Plečnika v Ljubljani - urbano oblikovanje po meri človeka(predstavitev vpisa Plečnikovih del na UNESCO seznam)


DRAGI ROTARIJSKI PRIJATELJI, ROTARY KLUB LJUBLJANA VAS VABI, DA NAS OBIŠČETE
ROTARY SALON – GRAND HOTEL UNION
V SREDO, 2.2. 2022, OB 19:30
IN PRISLUHNETE PREDAVANJU
DELA JOŽETA PLEČNIKA V LJUBLJANI – URBANO OBLIKOVANJE PO MERI ČLOVEKA (PREDSTAVITEV VPISA PLEČNIKOVIH DEL NA UNESCO SEZNAM)
predavatelja
BOGO ZUPANČIČ IN TOMAŽ ŠTOKA

Odbor za svetovno dediščino je lani na svojem 44. zasedanju je izbrana Plečnikova dela vpisal na UNESCO Seznam svetovne kulturne in naravne dediščine. UNESCO je Plečnikova dela v Ljubljani prepoznal kot izjemen primer urbanega oblikovanja. Vsa dela zaznamuje prepoznaven arhitekturni jezik, odkrivanje konteksta mesta, raznolikost pomenov in funkcij, ekonomičnost posegov ter predvsem ustvarjanje po meri človeka. Na predavanju bosta dr. Bogo Zupančič in Tomaž Štoka predstavila nominacijski proces in ključne vsebinske poudarke vpisa.

Dr. Bogo Zupančič, arhitekt, direktor Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, član Plečnikove delovne skupine za UNESCO nominacijo in tudi član Rotary Cluba Ljubljana.

Tomaž Štoka, umetnostni zgodovinar, sodelavec Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, član Plečnikove delovne skupine za UNESCO nominacijo.

NAJAVITE SVOJ OBISK : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. / GSM: 040 829 610
ZA VSE PRISOTNE STREŽENA VEČERJA – PRISPEVEK 15€

PRIDRUŽITE SE S KLIKOM NA (VIDEOKONFERENCA ZOOM):
https://zoom.us/j/95917508148?pwd=ZlM3ZUhBeWNsLzBDaWcwV0tPb0w3UT09
Meeting ID: 959 1750 8148 / Passcode: Y0JZV4
DA NE BO TEŽAV S POVEZAVO IN ZAMUDNIKI – DOBRODOŠLI OB 19:20

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia