Menu
Sobota, 09 Oktober 2021 00:00

10.obletnica Rotary Distrikta 1912

PRAZNOVALI SMO 10. OBLETNICO DISTRIKTA

Dragi rotarijski prijatelji in prijateljice.

 

V veliko veselje in ─Źast mi je, da sem lahko na 10. obletnici Rotary distrikta 1912 Slovenija in Severna Makedonija nagovoril in pozdravil tako izjemno ┼ítevilo vseh vas, ki ste z udele┼żbo izrazili spo┼ítovanje jubileju in distriktu 1912. S svojo prisotnostjo ste dogodek obogatili vsi past guvernerji distrikta 1912, predstavniki rotary, rotaract in interakt klubov D1912, asistenti in ─Źlani rotary odborov.

Sre─Źen in po─Źa┼í─Źen sem bil, da smo lahko ┼że v dopoldanskem delu, na Rotarijskem sre─Źanju pobratenih klubov D1912, gostili rotarijske prijatelje, ki so pri┼íli iz Zdru┼żenih dr┼żav Amerike, Hrva┼íke, Avstrije, Nem─Źije, Makedonije in Srbije. Na izjemni delovni konferenci, ki so jo pripravili ─Źlani Odbora za mednarodno dejavnost, so predstavili primere dobre prakse, skupne projekte, na─Źine sodelovanja pobratenih klubov. Posebej so izpostavili projekt Pazi se klopa in v zadnjem delu sre─Źanja diskutirali o sodelovanju pri projektih, morebitnih pobratenjih in o ustanavljanju ICC-jev.

10 obletnico Rotary distrikta Slovenija & Severna Makedonija smo po─Źastili s slavnostnim koncertom skupine Perpetuum Jazzile, glasbenim spektaklom, s katerim smo do┼żiveli izjemnost in veli─Źino glasbenega ustvarjanja. Bilo je do┼żiveto, polno energije, lepih ─Źustev in interaktivno z vsemi v dvorani.

Ve─Źerni del je potekal v Bled Rose Hotelu, kjer smo vzporedno s sve─Źano ve─Źerjo, rotarijcem slovenskih Rotary klubov podelili jubilejna priznanja ob 10. obletnici distrikta. Prav poseben del ve─Źera pa je bilo pobratenje RC Medana Gori┼íka in RC Kavadarci.

Vesel sem, da smo sobotni dan namenili po─Źastitvi rotarijstva in predvsem drug drugemu. Hvala vam za res lepo odzivnost na Rotarijskem sre─Źanju pobratenih klubov, na koncertu in prisotnost na slavnostni ve─Źerji, Hvala za vsak pozitiven prispevek k ustvarjanju prijetnega vzdu┼íja. Bili ste ─Źudovita dru┼żba in krasna podpora.

┼áe enkrat prav vsem rotarijskim prijateljem in prijateljicam ─Źestitam za izjemno delo, ki ga opravljate in vam ┼żelim vse dobro in uspe┼íno tudi v prihodnje.

Du┼ían Peterkovi─Ź

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia