Rotaract European Sailing Trip

Rotaract European Sailing Trip že šestič odpira jadra

Rotaract klub Ljubljana že 6. leto zapored orgranizira mednarodno enotedensko jadranje Rotaract European Sailing Trip oz. REST. Tokrat bo 6 jadrnic z 61 Rotaractovci iz 18 različnih držav iz Biograda na moru odplulo 17. avgusta in skupaj preživelo nepozaben teden dni na območju Dugega otoka in Kornatov.

Namen projekta je spodbujanje prijateljstva, mednarodnega sodelovanja ter okoljske ozaveščenosti. V sklopu REST-a bomo Rotaractovci vsaj eno plažo temeljito očistili smeti ter vsaj 2.000€ donirali Centru Janeza Levca, z namenom sofinanciranja Specialne olimpijade, ki bo mladostnikom z motnjami v duševnem razvoju omogočila nepozabno enotedensko izkušnjo jadranja v istem arhipelagu.

Kako so izgledali tedni pod jadri pretekla leta lahko podoživite v videu Best of REST, letošnji izvedbi pa lahko sledite na naših socialnih profilih Facebook in Instagram. Ko privežemo floto nazaj v Biogradu, pa se ponovno javimo!

REST ima izjemno mednarodno prepoznavnost med člani Rotaract klubov, prispevek o projektu pa je bil februarja objavljen tudi v reviji The Rotarian. Organizacijska ekipa REST-a je letos na Rotary regati Carniola pokazala tudi svoje jadralske veščine in bila najhitrejša barka na regati.

rotary
Author: rotary