Rotary D1912 Blog Dogodki Psihologija vodenja z glasbo – predava Tilen Draksler, dirigent – Rotary klub Ljubljana, GH Union, Zeleni salon

Psihologija vodenja z glasbo – predava Tilen Draksler, dirigent – Rotary klub Ljubljana, GH Union, Zeleni salon

Tilen Draksler, dirigent, pianist in mislec

Pogled na glasbeno poustvarjalnost, s kakršnim se najverjetneje še niste srečali. Neposrednost, odprtost in jasnost izraza so njegove vrline. O skrivnostih z dirigentskega pulta, o magični moči vodenja obvladovanja odra in dvorane. Vabljeni, da se nam pridružite!

Profesionalno pot Tilna Drakslerja veže lok med prejetjem prestižne pozicije asistenta dirigenta Armenijske nacionalne filharmonije v letu 2023 in njegovimi glasbenimi začetki s klavirjem na Glasbeni šoli Celje. Sodeloval je z uglednimi orkestri, kot so Čajkovski simfonični orkester, Berlinska Sinfonietta,  Simfonični orkester Državne kapele Rusije,- Armenijska nacionalna filharmonija, Slovenska filharmonija, Simfonični orkester RTV Slovenija, Orkester Dissonance, Orkester abeceda.,  NC Royal orkester Manchester, Festivalni orkester Malaga in mnogi drugi. Je ustanovitelj, dirigent in umetniški vodja profesionalnega orkestra Amadeo (2013) ter producent in umetniški vodja festivala Amadeo (2016). Od leta 2019 je prvi asistent maestra Georga Pehlivaniana, pri katerem je zaključil magisterij iz orkestrskega dirigiranja s cum laude (Madrid, Španija). Magisterij iz klavirja je zaključil na AG Ljubljana, podiplomski študij pa na Franz Liszt akademiji v Budimpešti. Enajstkrat je tudi nastopil kot solist z orkestrom. Zadnji dve leti je umetniški vodja in dirigent koncertov Gallusov Oder izbranih v okviru Gallusovega Ljubljanskega abonmaja Ustanove Gallus, katere soustanovitelj je tudi Rotary klub Ljubljana.

Vabljeni 14. 2. 2024 ob 19.30 v Zeleni salon Grand hotela Union.

Author: rotary

Exit mobile version