Menu

ROTARIJSKA PISMA PIPE MIRU (PEACE PIPE LETTERS ) POSLANA V ROTARY KLUBE SLOVENIJE, HRVAŠKE, AVSTRIJE, ITALIJE… LETA 1931

DRAGI ROTARIJSKI PRIJATELJI,
ROTARY KLUB LJUBLJANA VAS VABI, DA NAS OBIŠČETE
V SREDO, 14. 4. 2021, OB 19:30
ROTARY (ZOOM) SALON
IN PRISLUHNETE PREDAVANJU
ROTARIJSKA PISMA PIPE MIRU (PEACE PIPE LETTERS )
POSLANA V ROTARY KLUBE SLOVENIJE, HRVAŠKE, AVSTRIJE, ITALIJE… LETA 1931
predavatelj
ANTHONY CONN (RC KEOKUK, IOWA. ZDA)

IZVEDELI BOMO
Leta 1931 se je Jewett Fulton iz Rotary kluba Keokuk v Iowi, udeležil prve mednarodne Rotary konvencije zunaj Severne Amerike, na Dunaju v Avstriji. Tam se je z drugimi delegati zaskrbel zaradi naraščajočega nacionalizma, ki vodi v vojno. Ko se je vrnil domov, je poslal pisma...poslal je preko 500 pisem rotary klubom po svetu.Pisma so bila poslana leta 1931 tudi v RC Ljubljana, RC Maribor, RC Klagenfurt, RC Zagreb, RC Trieste, RC Varaždin... kot spodbuda k miru v svetu. Pisma so simbolizirala navado kajenja simbolične in skupne pipe miru, rituala, ki ga indijska plemena izvajajo kot način reševanja sporov. Čeprav je bila ta pobuda na koncu neuspešna pri preprečevanju uničujoče svetovne vojne, je kljub temu pokazala pripravljenost in pogum posameznika in skupin ljudi, da se zavzamejo za ideale, v katere verjamejo.
Govorci:
Anthony Conn, član RC Keokuk, predsednik Conn Communications, Inc. Deset let je služil v vojski Združenih držav Amerike kot častnik inženirske divizije, nameščen na položajih v Južni Koreji, Nemčiji in ZDA. Anthony je diplomant univerze St. Ambrose, univ. Matematika. Bil je član številnih civilnih organizacij v svoji skupnosti in trenutno član upravnega odbora fundacije Keokuk Area Community Foundation in RC Keokuk, Iowa, ZDA.
Dr. Joachim "Yogi" Reppmann se je rodil v Flensburgu v zvezni državi Schleswig-Holstein v Nemčiji leta 1957 (meja z Dansko v Baltskem morju - severno od Hamburga). Maturiral je na univerzi v Kielu, kjer je študiral zgodovino, ameriško književnost in filozofijo. Napisal je več knjig o pomembnih Schleswig-Holsteinovih emigrantih in množičnem preseljevanju v ZDA; služboval kot profesor nemščine na kolidžih St. Olaf in Carleton v Northfieldu v Minnesoti.

Predavanje bo v angleščini.
In 1931, Jewett Fulton of the Keokuk Rotary Club in Iowa attended the first international Rotary convention outside of North America, in Vienna, Austria. There, along with other delegates, he became concerned about the growing nationalism leading to war. When he returned home, he sent letters ... he sent over 500 letters to rotary clubs around the world. The letters were also sent in 1931 to RC Ljubljana, RC Maribor, RC Klagenfurt, RC Zagreb, RC Trieste, RC Varaždin ... as an incentive for world peace. The letters symbolized the habit of smoking a symbolic and common pipe of peace, a ritual performed by Indian tribes as a way of resolving disputes. Although this initiative ultimately failed to prevent a devastating world war, it nevertheless showed the willingness and courage of individuals and groups of people to stand up for the ideals they believe in.
Speakers:
Anthony Conn, member of RC Keokuk
Dr. Joachim "Yogi" Reppmann historian from Germany’s northernmost state of Schleswig-Holstein.


PRIDRUŽITE SE S KLIKOM NA (VIDEOKONFERENCA ZOOM):
https://zoom.us/j/580821727
Meeting ID: 580 821 727

(VSTOP JE PREKO ČAKALNICE – WAITING ROOM)
DA NE BO TEŽAV S POVEZAVO IN ZAMUDNIKI – DOBRODOŠLI OB 19:20
PRINESITE SI KOZAREC, DA NAZDRAVIMO
DRUŽBA ZAGOTOVLJENA
Rotarijsko druženje je temelj rotarijstva in v težkih časih, v katerih smo, nam bo v družbi prijateljev lažje.
Ostanite zdravi in optimistični.

VABILO

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia