Rotary D1912 Blog Novice Martjanski Rotarijci in »Ferijev« pohod

Martjanski Rotarijci in »Ferijev« pohod

Martjanski Rotarijci organizirali humanitarni »Ferijev« pohod

Sončni jesenski dnevi, ko se narava že odene v pastelne barve, so še posebej primerni za pohodništvo. Zato smo v Rotary klubu Martjanci drugo soboto v oktobru 2016 organizirali že drugi humanitarni »Ferijev pohod«, katerega se je udeležilo več kot sedemdeset ljubiteljev pohodništva. Poimenovali smo ga »Ferijev pohod«, saj v začetku oktobra goduje Franc oz. po domače Feri.

V sobotnem jutru, ko se je sonce sramežljivo prebijalo skozi oblake, je zbrane pohodnike pred gasilskim domom v Tešanovcih pozdravil POŽONEC Robert, predsednik Rotary kluba iz Martjancev. Okrepčali smo se s čajem in pekovskim pecivom, nato pa smo se podali na 12 kilometrsko pot.

Mimo turističnega naselja »Panonska vas« smo se sprehodili do steklenjaka »Grede«, kjer pridelujejo okusen paradižnik. Po kratki predstavitvi družbe smo tudi okusili ta slasten rdeči sadež.

Po urejenih potkah na golf igrišču smo prispeli do picerije »Perunika« v Moravskih toplicah, kjer nas je naš član Bojan postregel z okusnim pecivom in kuhanim vinom. Za dobro vzdušje je poskrbel tudi mladi harmonikar Tadej, ki je z ubranimi melodijami dodatno poskrbel za veselo vzdušje.

Pred evangeličansko cerkvijo nas je sprejel Geza ERNIŠA, bivši evangeličanski škof. V kratki predstavitvi nam je zelo strokovno orisal pomen protestantizma za Slovence.

Med polji in gozdovi smo obsijani s sončnimi žarki prispeli do vinske kleti našega člana Geze. Občudovali smo njegovo urejeno zidanico, ki je grajena v klasičnem panonskem slogu. Pred odhodom nam je Geza na presenečenje mnogih na svoji trobenti zaigral lepo pesem. Nagradili smo ga z močnim aplavzom.

Sledila je daljša pot mimo Rumičevega brega in Suhega vrha do vinotoča ERNIŠA Janija, našega rotarijskega prijatelja. Ob veselih melodijah harmonike in kitare smo uživali v kulinaričnih dobrotah in odličnem hišnem vinu. Prekrasen ambient je dodatno vplival na veselo razpoloženje pohodnikov.

Med polji smo se ponovno vrnili na naše jutranje izhodišče. V dvorani vaškega doma v Tešanovcih je zbrane ponovno nagovoril predsednik martjanskih rotarijcev. Zahvalil se je za udeležbo in prispevke, ki bodo v celoti namenjeni za izgradnjo otroških igral na četrti OŠ v Murski Soboti. Zahvalne besede je pohodnikom izrekla tudi Metka KUHARIČ, ravnateljice OŠ IV, katera se je udeležila pohoda.

Po nagovorih nam je še kako teknil odličen »pasulj« s prekajenim mesom. V veselem razpoloženju smo se družili do poznega popoldneva. Sklenili smo, da bomo tudi naslednje leto organizirali humanitarni pohod.

Rotary klub Martjanci

Author: rotary

Exit mobile version