10-camp-Izlet z ladjico

Letna konferenca mednarodnega odbora

Na povabilo PDG Paula Jankowitscha in Guvernerjev Distrikta D 1910 Ismaila Sadika in D 1920 Barbare Wolf Wicha je bil Distrikt 1912 povabljen na letno konferenco v Salzburg 8.9.2018.
Predhodno vabilo je prišlo julija 2018 s katerim nas je prijatelj Paul aktiviral, da smo začeli aktivno delati na pripravi podpisa dokumenta: Inter-Country Committee, Austria – Bosnia and Hercegovina – Macedonia/ FYROM/ – Slovenija; Protocol of Agreement.

Da smo dokument lahko mirno podpisali je bilo veliko dela in usklajevanja med ekipo rotarijcev Slovenije in Makedonije odgovornih za mednarodno dejavnost. Odbor za Mednarodno dejavnost vodi Janez Podobnik, na žalost ni mogel potovati z nami v Salzburg. Prav tako so Avstrijci pogrešali Antona Končnika, ki je tudi pripravljal in usklajeval dokumente.

V Salzburg pa smo potovali Emilija Pajkovska, Nina Kolenc, Ognen Firfov in Janez Lipec. Nina in Janez sva bila že na petkovem sprejemu in delovnem sestanku. Sobotna Konferenca se je začela s predavanji in izzivi, ki čakajo Avstrijo na mednarodnem delovanju.

Ob 14 uri je sledil podpis dokumenta Avstrije in Distrikta ki pokriva Ugando in Tanzanijo. Ob 15 uri pa je bila zaključna točka Konference podpis Protocol of Agreement med tremi Distrikti 1910, 1920 in 1912 in štirimi državami Austria – Bosnia and Hercegovina – Macedonia/ FYROM/ – Slovenija.

Podpis dokumenta pa so potrdili pot sodelovanja Rotary klubov vseh štirih držav, Rotar Actov in Inter Actov. Vse to je pomembno za širitev in krepitev rotarijstva v Regiji.
Protocol of Agreement
 10-camp-Izlet z ladjico

 

rotary
Author: rotary