Rotary D1912 Blog Dogodki Javna razprava o letalski povezljivosti Slovenije v organizaciji RC Ljubljana Center

Javna razprava o letalski povezljivosti Slovenije v organizaciji RC Ljubljana Center

Člani Rotary klubov, zainteresirana strokovna javnost in ostali interesenti vljudno vabljeni na javno razpravo o letalski povezljivosti Slovenije, ki bo v torek, 7. 10. 2023 ob 19:00 uri, v Hotelu Slamič, Kersnikova ulica 1, 1000 Ljubljana. Na dogodku, ki ga organizira Rotary klub Ljubljana Center, bo predaval mag. Matej Eljon z gosti.

IZTOČNICE ZA JAVNO RAZPRAVO

Po obdobju pandemije je industrija potovanj v Evropi začela hitro okrevati in z njo tudi letalski promet. Vendar pa okrevanje ni povsod enako: pojavili so se novi vzorci potovanj, drugačne potovalne navade in spremenjeni poslovni modeli letalskih družb. Okrevanje letalskega prometa v naši regiji presega napovedi in večina trgov v okolici že presega rezultate iz leta 2019. Podatki za Slovenijo pa kažejo, da smo pri okrevanju med najslabšimi v Evropi. Glavna vzroka sta propad nacionalnega letalskega prevoznika in kmalu zatem pandemija, ki je težave slovenskega letalskega trga le poglobila.

Kakšno je trenutna letalska povezljivost Slovenije in kakšne so primerjave z obdobjem pred letom 2019 ter primerjave s konkurenčnimi trgi? Kakšne so posledice za družbo in gospodarsko okolje? Kakšne so napovedi in možni ukrepi, s katerimi lahko Sloveniji povrnemo konkurenčnost na področju letalske povezljivosti?

O tem in še čem se bomo pogovarjali na javni razpravi, kjer bo Matej Eljon predstavil izhodišča in gostil najbolj relevantne strokovnjake in managerje s področja letalstva. Pridružili se nam bodo: letalski analitik in pravnik Miha Schnabl, direktor letalske družbe Amelia International Matija Krajnc, direktor Kontrole zračnega prometa Slovenije Rok Marolt ter direktor Turistično gostinske zbornice Slovenije Fedja Pobegajlo.

Lepo vabljeni.

Author: rotary

Exit mobile version