Menu

Nagovor guvernerke marec 2020

Dragi rotarijci, rotaraktovci in interaktovci.

Na podlagi mojih klubskih obiskov sem zopet bogatejša za številne pozitivne vtise.
Spoznajte klube, ki sem jih obiskala v februarju in okusite rotarijski duh, ki me je objel kamor koli sem prišla.

RC MEDVODE je zelo aktiven klub, močno vpet tudi v delovanje distrikta. So ustanovitelji dveh klubov in sicer Dolenjske toplice in Škofja Loka. So začetniki Rotary Rally, ki je postal distriktni projekt. Že štirinajstič so obdarili otroke iz osnovne šole. Z osnovno šolo in vrtcem pripravljajo tudi projekt posvečen varovanju okolja in voda.
RC BARJE bo vso svojo energijo usmeril v izboljšanje kvalitete življenja gluhih in slabovidnih. So edini, ki so svoje delovanje posvetili tistim, ki ne vidijo niti slišijo. Sodelujejo z organizacijo Dlan. So organizatorji dogodka na Pogačarjevem trgu, ki združuje klube iz držav bivše Jugoslavije. Skupaj z RC Julija so pripravili dogodek Neodvisen, ki opozarja na pasti odvisnosti.
RC KAMNIK, številčno najmanjši klub, saj šteje samo 7 članov. Sodelujejo z Zavodom Oreli, kjer mladi prostovoljci iz Kamnika pomagajo starejšim. Razmišljajo o ponovni organizaciji letalskega mitinga, družijo se s sosednjim klubom Domžale.
RC LJUBLJANA CENTER. Njihovo Martinovanje je tradicionalno in vedno dobro obiskano. Njihov član Janez Bešter nas je v preteklem letu popeljal v Skrivnost digitalizacije v turizmu in družbe 5.0. Imajo kar nekaj predavanj oziroma se jih udeležujejo. Spomladi - 27.maja, nas bodo razveselili z dobrodelnim koncertom Mladi talenti skupaj z RC Praha City. Domov me je spremila Davidova glasba na kitari in v avtu CD našega Zdravka.
RC ŽALECV Hotelu A, smo odkrili ploščo pred vhodom, da se sedaj ve, da tu domuje RC Žalec. Organizirajo odlične koncerte "Žarek upanja za otroški nasmeh", imajo dražbo umetniških del, sodelujejo na Rotary Rally. Organizirajo predavanja, veliko se družijo z drugimi klubi, predvsem Celjem in Velenjem
RC LJUBLJANA 25 klub ki res ni velik po številu, je pa klub ki šteje po svojih dejanjih. Gotovo se spomnite akcije Stopimo skupaj, namenjen nedonošenčkom. Sedaj pa pri njih lahko vsako leto igrate košarko ,skupaj z RAC so imeli odlično poletno šolo na Soči. Pripravljajo vse potrebno za kamp na Krki.
RC BLED je postavil elektrarno Sončnica na strehi Doma Matevža Langusa. Štipendirali so veliko mladih. Pred novim letom poskrbijo za pomoč otrokom in družinam, ki to potrebujejo. Njihov je odlični projekt Paliativa, veliko sodelujejo z bolnico na Jesenicah. Ob vsem tem se ne pozabijo zabavati, izobraževati preko predavanj, prirejajo izlete. Skupaj z Lionsi bodo 17.4. priredili koncert Jana Plastenjaka. Vabljeni, imeli se bomo odlično.
Udeležila sem se sledečih dogodkov:
- dne 1.2. se je v dvorani Hotela Union dogajal Rotarijski ples v črno beli veruti.
- na Bledu smo 8.2. izvedli seminar o širitvi članstva in pripravili okroglo mizo - Rotary poklon kulturi.
- na Muljavi, smo se na pobudo AG Dolenjske Marka Lavriha, srečali s predsedniki Dolenjske pretekli, sedanji in dva bodoča guvernerja.
- Valentinov koncert v Dolenjskih toplicah postaja tradicionalen in privabi številne obiskovalce.
- rotarijec - prešernov nagrajenec, Stojan Kebler, se nam je predstavil v Maximu.
- RC Barje in RC Julija sta pripravila dogodek Neodvisen.si, ki govori o pasteh odvisnosti.

Lep rotarijski pozdrav,

Irena Kos
Guvernerka Distrikta 1912
za leto 2019/20

 

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia