Menu

Nagovor guvernerke September 2019

Dragi rotarijci, rotaraktovci in interaktovci!

Tretji nagovor vam pišem v Severni Makedoniji, obkrožena z makedonskimi prijatelji, njihovim pristnim navdušenjem nad rotarijstvom in vestjo, da bo v Severni Makedoniji 29.11.2019 ustanovljen nov klub, polen mladih, navdušenih ljudi. Nekateri izmed njih prihajajo iz rotaraktovskih vrst. Za seboj imajo močan klub Skopje Centar z odličnim mentorjem. Vabljeni na njihov charter – podrobnosti sledijo v našem napovedniku.

V septembru sem obiskala RC:
-Maribor Lent,
kjer so sprejeli v svoje vrste dva nova člana. V klubu veliko delajo z mladimi in za mlade, vabijo pa tudi na tradicionalni rotarijski pisker.
-Zgornji Brnik,
zelo aktiven klub, ki pripravlja ski open. Potujejo v Romunijo zaradi global grand »otroci brez stigme«, opraviti morajo nabirko denarja na letališču Brnik (skupaj z RC Ljubljana Grad), sodelujejo pri akciji Dober tek.
-Kočevje,
trden klub, zelo aktiven v svojem okolju, ki se z veseljem udeležuje dogodkov drugih klubov. Zelo radi skupaj tudi potujejo. Njihova knjiga o Kočevju in njihovih gozdovih je dih jemajoča. Žal se njihovega rotarijskega kotlička, dopolnjenega z dobrodelnostjo nisem mogla udeležiti.
-Barbaro Celjsko,
aktivnosti usmerjajo na 29 november., ki naj bi bil namenjen smehu v rotarijskih vrstah. V decembru bodo imeli prireditev v Domu starejših občanov in rotarijski ples v maju. Skupaj z RC Celje skrbijo za RAC in IAC.
-Semič – Bela krajina,
majhen, a aktiven klub. Zelo aktiven in vedno pripravljen pomagati v lokalnem okolju in v povezovanju s klubi dolenjske in širše. V njihovi družbi je lepo.
-Slovenj Gradec,
klub bo 22.11.2019 praznoval 25 let in verjemite, da se bo dogodka vredno udeležiti. Vežejo jih močne vezi s prijateljskimi klubi v Avstriji in Nemčiji, s katerimi so povezani v projektih.
-Dolenjske toplice
Skrb bodo namenili povečanju članstva. Znani so po Valentinovem koncertu in projektom Kolesa sreče, ki jih prirejajo že vrsto let.
-Skopje Centar,
številčno močan klub, znan po svojih Ekonomskih forumih in nekaj večjih projektih: donacije v pediatrično kliniko, nakup avtobusa za otroke, pomoč družinam ob poplavah. Sedaj pa bodo botri novemu klubu. Iskrene čestitke.
-Kavadarci
Veliko dela in denarja vlagajo v skrb za okolje v katerem živijo, v varnost na cesti in v bolnice. Njihove vrste s svojo mladostno zagnanostjo krepijo RAC člani.
-Skopje Park
Pet let star klub, ki se trudi povečati svoje vrste, saj imajo mnogo projektov v svojem okolju in so prepoznan dobrotnik na področjih kjer delujejo.
-Bitola Shirok Sokak, imajo IAC in RAC. Mi se jih spominjamo po številčni udeležbi na
IAC konferenci v Portorožu. Veliko delajo z mladimi in za otroke, pretekli teden so
praznovali Dan miru. Ker imajo v Bitoli pozimi zelo slab zrak, se v
novembru pripravljajo na zasaditev 100 000 sadik. Pogozdovanje bo potekalo 15 dni.
-Ohrid, bo praznoval 15 let delovanja kluba. Zelo aktiven klub, vedno pripravljen
pomagati svoji skupnosti. Imajo zelo dobro bolnico, ki so jo pomagali opremiti, sedaj se
ubadajo s problemom, kako dobiti zdravnike – prosijo za pomoč. Obiskala jih je tudi
predstavnica ženskega RC Banja Luka Biljana Jovetić Bušinoska.

Z velikim veseljem sem obiskala koncert Elvire Hasanagič in njenemu poklonu Idriji. RAC Sevnica je pripravil »Ženske za ženske« in kot vedno rotaraktovci pripravijo dober dogodek!
V RC Sevnica so praznovali svojih prvih 10 let – še na mnoga leta, vam želim.


Kaj sklepate iz mojega nagovora? Imam se lepo med vami in za to se vam zahvaljujem!


Hvala vsem.
Bodite lepo, kjerkoli že ste.

Irena Kos
Guvernerka Distrikta 1912
za leto 2019/20

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia