Rotary D1912 Blog Novice Guverner Andrej Božič na konferenci Rotary Distrikta 1910 v Sarajevu

Guverner Andrej Božič na konferenci Rotary Distrikta 1910 v Sarajevu

Ta konec tedna se je guverner Andrej Božič udeležil konference Rotary Distrikta 1910, ki je potekala v Sarajevu. Konferenco, ki je prvič potekala v tem mestu, je organiziral distrikt Avstrije in Bosne in Hercegovine ter na dogodek povabil člane Rotaryja – rotarijce, Rotaractovce in Interactovce.

Program konference se je začel z otvoritvijo in himno. Sledil je povzetek rotarijskega leta 2023/24, kjer so predstavili dosežke in projekte preteklega leta. Osrednji govornik, Tomislav Cvitanušić, je navdušil udeležence s svojim govorom. Nadaljevali so s predstavitvijo distrikta, kjer so poudarili pomen upanja skozi različne projekte.

V delu konference na temo novih generacij so razpravljali o javni podobi Rotaryja in kako prikazati, kaj Rotary v resnici je. Sabine Unterweger, District Governor-nominee designate, , je prav tako imela svoj nagovor, ki ga je spremljala risba presenečenja. Konferenca se je zaključila z zaključnimi besedami organizatorjev.

Na konferenci je svoj nagovor imel tudi guverner Andrej Božič, ki je predstavil skupno humanitarno sodelovanje med distriktoma po katastrofalnih poplavah v Sloveniji. Ob tej priložnosti se je z vso hvaležnostjo še enkrat zahvalil guvernerju Herbertu Pfeifferju za njegovo podporo in pomoč.

Konferenca je bila izjemno uspešna, z bogatim programom in priložnostmi za krepitev prijateljskih vezi med člani Rotaryja.

Exit mobile version