Rotary D1912 Blog Dogodki DOK 2024 dobrodelna dražba za uresničitev otroških sanj

DOK 2024 dobrodelna dražba za uresničitev otroških sanj

Rotary klub Medana-Goriška, ekipa Kontrabánt in umetniki – člani mednarodnega festivala Art Circle, v sodelovanju z lokalnimi vinarji, ponovno združujemo moči s pripravo izjemne dobrodelne dražbe vin. Pripravili smo 36 edinstvenih 3-litrskih steklenic opremljenih z unikatno etiketo – originalnim umetniškim delom, ki so ga umetniki naslikali v sklopu kolonije ArtCircle spring 2024. Poleg tega bosta na dražbi prisotni tudi dve posebni 5-litrski steklenici, ki sta v celoti poslikani s strani akademske slikarke Maše Gala, članice RC Nike in akademskega slikarja Klemna Bruna, člana RC Solkan Siliganum.  Ena steklenica vsebuje aktualno rotarijsko vino – Chardonnay pavo 2021 vinarstva Kristančič iz Medane, medtem ko je v drugi steklenici premiera prihajajočega rotarijskega vina letnik 2022, ki ga bomo izdali ob zaključku dražbe. 

 

Celoten izkupiček dražbe bo namenjen otrokom med 8. in 12. letom starosti, ki se jim bo konec avgusta omogočilo aktivno preživljanje enotedenskih počitnic na Debelem Rtiču. Skupaj z ekipo strokovnjakov in posebno gostjo, psihologinjo in nekdanjo olimpijko Saro Isaković, je bil ustvarjen program, ki bo otrokom pomagal premagovati strahove, težave s samopodobo ter osebnostne vzorce, ki jih ovirajo pri doseganju zadovoljstva in uspeha. Aktivni kamp na Debelem Rtiču bo glede na zbrana sredstva omejen na 10 – 15 otrok iz celotne Slovenije s poudarkom na Goriški regiji in bo kril nastanitev, vse obroke in celodnevni program kampa kot tudi poseben program s strani strokovnjakov.

 

Robert Feri RC Medana-Goriška: »Vaš prispevek bo tistim otrokom, ki to res potrebujejo, omogočil nepozabno izkušnjo na morju, ki bo obogatila njihova življenja in jim odprla vrata v svet neomejenih možnosti«.

 

Kako poteka spletna dražba?

Dražba poteka na spletni strani https://kontrabant.si/drazba/  od četrtka 16. 5. 2024 do ponedeljka 10. junija. Izklicna cena za vsak posamezno steklenico vina je 150,00 evrov. Dražitelji lahko izklicno ceno poljubno zvišujejo. Vsak dan se (predvidoma dvakrat dnevno) na spletnem portalu objavi najvišje ponudbe, ki so bile prejete v preteklih 24 urah, pri čemer je najvišji znesek zadnjega dne lahko objavljen večkrat v dnevu. Dražba se zaključi 10. 6. 2024 ob 12.00 uri. Vsi zmagovalci dražbe prejmejo tudi po dve vstopnici za DOK Brda 2024. »Lansko leto so bili rezultati dražbe rekordni. Prepričani smo, da se bomo vsi skupaj odrezali tudi pri letošnjem dobrodelnem izzivu«, je povedal glavni organizator dogodka DOK Brda, Dani Strehar. 

 

 

Exit mobile version