Menu
Ponedeljek, 16 November 2020 00:00

OKSIMETER LAHKO POMAGA PRAVOČASNO PREPOZNATI PRIČETEK TEŽJEGA POTEKA BOLEZNI COVID-19

DRAGI ROTARIJSKI PRIJATELJI,
ROTARY KLUB LJUBLJANA VAS VABI, DA ŠIRITE POBUDO

OKSIMETER LAHKO POMAGA PRAVOČASNO PREPOZNATI PRIČETEK TEŽJEGA POTEKA BOLEZNI COVID-19


VIDEO – ALI STE VEDELI? OXIMETER https://youtu.be/NdANkUz33W8

Oksimeter je tista naprava, ki pomaga pravočasno prepoznati pričetek nevarnega poteka bolezni COVID-19 in je še posebej pomembna za vse paciente, ki sodijo v rizično skupino.

Tiha hipoksemija je ubijalka številnih bolnikov, ki zaradi covidne pljučnice umrejo v medicinsko nenadzorovanem domačem okolju. Zelo pomembno je, da covidno pljučnico prepoznamo v njenem zgodnjem obdobju. Enako pomembno je, da prepoznamo njeno spremljevalko, tiho hipoksemijo, nezadostno preskrbo organov in tkiv s kisikom. Tiha pomeni tudi zato, ker se prikrade neopaženo in nato, ko je že (pre)pozno, s pogosto tragičnimi posledicami.

V luči naraščajočega števila okuženih s Covidom–19 in s tem tudi nagli rasti števila bolnikov s težjim razvojem bolezni, se je RC Ljubljana odločil ZD Ljubljana podariti 100 pulznih oksimetrov.

Polna tri desetletja rotarijske vrednote plemenitijo slovensko družbo in s številnimi aktivnostmi in donacijami pomagajo ustvarjati boljšo skupnost in okolje. »In prav zdaj je čas, da stopimo skupaj in po najboljši močeh pomagamo drug drugemu«.

predsednik Rotary kluba Ljubljana, Marko Golob

POBUDA

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia