Menu
Petek, 06 November 2020 00:00

RC Maribor Grad – NAKUP INVALIDSKIH VOZIČKOV

Rotary klub Maribor Grad je 4. novembra letos praznoval že 20. obletnico svojega obstoja. Ob tem okroglem jubileju smo člani kluba izvedli humanitarni projekt, v okviru katerega smo donirali 132 invalidskih vozičkov.

Z idejo za izvedbo dobrodelne akcije nas je v RC MARIBOR GRAD navdušila rotarijka Nina Kolenc, ki nas je povezala z velikim humanitarcem in rotarijcem Dannyjem Lowom, članom Rotary Club of Mosman iz Avstralije, ki je bil pravzaprav pobudnik projekta. Predlagal je sodelovanje pri izvedbi nabave invalidskih vozičkov, kjer je tudi sam želel sodelovati kot donator humanitarnega projekta. Izpeljal je že več podobnih dobrodelnih aktivnosti po vsem svetu. Rotarijske pobude in sodelovanja smo bili zelo veseli. Tako smo v našem klubu poskrbeli za nabavo, uvoz in logistiko.

Naši člani vsa leta delovanja skrbimo za osnovno poslanstvo, ki se izraža v pomoči tistim, ki to najbolj potrebujejo. Še posebej smo veseli, da smo ob 20. jubileju obstoja kluba RC MARIBOR GRAD uspeli predati v uporabo 132 novih invalidskih vozičkov, ki so bili razdeljeni v UNIVERZITETNI KLINIČNI CENTER MARIBOR, DOM DANICE VOGRINEC in DOM POD GORCO. Glavnina projekta je bila izvedena v času epidemije, kar je povzročilo določene težave pri izvedbi, vendar smo s požrtvovalnostjo in predanostjo končnemu cilju uspeli. Ves trud je bil poplačan ob veselih obrazih, ki jim bodo vozički v veliko pomoč.

Ob tej priložnosti se v imenu RC MARIBOR GRAD ponovno zahvaljujem pobudniku in donatorju Dannyju Lowu, ki kljub veliki želji, zaradi epidemiološke situacije, ni mogel osebno predati vozičkov novim uporabnikom.


Ignacijo Biluš predsednik RC Maribor Grad

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia