Menu
Sreda, 01 Julij 2020 00:00

Mednarodna nagrada za projekt Ohranimo čebele

Mednarodna nagrada za projekt Ohranimo čebele
Slovenski Rotaract projekt Ohranimo čebele oziroma video Kako bi izgledal svet brez čebel? je junija na e-Medicon konferenci osvojil Rotaract MED nagrado, ki jo podeljuje Rotaract Mediterranean MDIO za najboljši projekt v kategoriji MEDnature.

Projekt je bil organiziran z namenom ozaveščanja o pomenu čebel in njihovega opraševanja – čebele in drugi opraševalci so tisti, zaradi katerih cveti in se razmnožuje 72 % rastlin, tako pa poskrbijo za vsako tretjo žlico hrane, ki jo zaužijemo. Projekt je potekal pod vodstvom Mateja Vošnerja in Rotaract kluba Slovenj Gradec, pomagali pa so Rotaract Club Velenje, Rotaract Club Celje, Rotaract Club Sevnica, Rotaract Club Novo mesto, Rotaract Club Kranj, Čebelarska zveza Slovenije, trgovina Tuš, Mestna občina Celje in produkcijska agencija New Moment. O projektu se je razpisala večina slovenskih medijev, video pa si je na socialnih omrežji ogledalo več kot 100.000 ljudi.
S tem smo ponovili uspeh projekta Pazi na jezik, ki je lansko leto zmagal v kategoriji MEDculture, letos pa je bil nominiran med pet najboljših projektov v isti kategoriji.
Zelo veseli in ponosni smo, da smo tudi letos pokazali svetu naše odlične projekte in prejeli nagrado za preteklo delo.
Upamo, da bomo z našimi odličnimi projekti tudi naslednje leto sodelovali v mednarodni skupnosti in predstavljali Slovenijo v tujini, vse Rotaractovce in Rotaractovke pa vabimo, da s predstavniki za MED MDIO in E.R.I.C. delijo svoje projekte in jih predstavijo mednarodni skupnosti.
Ekipa projekta Ohranimo čebele

https://www.facebook.com/CebelarskaZvezaSlovenije/videos/890065181331419/

Med Nature 1st Prize Award Certificate 002

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia