Menu

90. let RC Maribora in slovenskega rotarijstva

Nedelja, 15 November 2020 00:00

Organizacijski odbor za pripravo proslave ob 90. obletnici ustanovitve Rotary kluba Maribor in slovenskega rotarijstva, ki ga sestavljajo predstavniki Distrikta 1912 in predstavniki mariborskih klubov, je pričel z delovanjem že v letu 2019.

Osrednja prireditev bo pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije dne 15. novembra 2020 v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča v Mariboru, kjer je bil 15.11.1930 ustanovljen prvi Rotary klub v Sloveniji ter v Veliki dvorani SNG Maribor.
V Kazinski dvorani bosta vabljene goste, predstavnike klubov ter distrikta nagovorila guverner Distrikta 1912 ter predsednik Rotary kluba Maribor, podeljena bodo priznanja, predviden je tudi krajši kulturni program.
Po tej svečanosti bo sledil dobrodelni koncert v Veliki dvorani SNG Maribor, na katerem bodo nastopili Marko Hatlak Band, sopranistka Sabina Cvilak, violončelistka Karmen Pečar, pevki Maja Keuc in Nuška Drašček, pianista Blaž Jurjevčič in Andreas Woyke ter drugi.
Predvidevamo, da bi vsak klub na koncertu zagotovil udeležbo vsaj osmih članov oziroma odkupil vsaj 8 vstopnic, tako, da bi rotarijci zasedli vsaj 500 mest v dvorani, ki sprejme 850 gledalcev, ostale vstopnice pa bi ponudili v prosto prodajo.
Izkupiček od prodanih vstopnic bomo namenili Pediatrični kliniki UKC Maribor za nakup nujne opreme ter Fundaciji Leona Štuklja za štipendije.

Razen opisane osrednje prireditve, v okviru proslavljanja 90. obletnice pripravljamo dne 24.10.2020 v Unionski dvorani v Mariboru koncert Rotarijskega pihalnega orkestra, edinega te vrste na svetu, v katerem sodelujejo avstrijski in slovenski glasbeniki, pod vodstvom Ervina Hartmana iz Maribor ter izdajo biltena oziroma brošure, v kateri želimo predstaviti delo našega distrikta in klubov.

V organizacijskem odboru smo pripravljali tudi Rotarijski ples v marcu letos ter turnir v kegljanju na asfaltu. Obe prireditvi sta v lanskem letu izjemno uspeli, žal nam je letos izvedbo obeh preprečila epidemija covid 19.

Maribor, 1.7.2020
Predsednik RC Maribor
Dušan Logar

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia