Menu
Petek, 26 November 2021 10:27

SREČANJE POBRATENIH ROTARY KLUBOV ROTARY KLUBA ZAGORJE KUM V MORAVSKIH TOPLICAH V MESECU OKTOBRU 2021

 

S pobratenimi Rotary klubi Brčko 1938, Zrenjanin, Ulcinj in pridruženim Rotary klubom Doboj se srečujemo že vsa leta od podpisa listine o pobratenju. Tradicija sta druženje in letos že devetič skupni projekt Tabor Mojca, v katerem se devet dni v Sloveniji družijo učenci iz več kot 25 Osnovnih šol iz Srbije,BiH Črne Gore in Slovenije. Letos smo po enem letu Korona pavze uspešno zaključili »Srečanje pobratenih Rotary klubov« v Termah 3000 v Moravskih Toplicah.

Na srečanju se je od petka do nedelje družilo 47 Rotarijcev s spremljevalkami in spremljevalci. Posebno smo veseli, da so bili z nami trijei otroci z najmlajšo nekaj mesecev staro, nasmejano deklico.

Ob obveznem sestanku, z analizo dela v preteklem letu nas je čakala pomembna naloga. Prisotni predsedniki Rotary klubov so podpisali pomemben dokument, o katerem boste kmalu izvedeli veliko več AGREEMENT OF COOPERATION ON THE PROJECT »OD TRIGLAVA DO OHRIDA – OČISTIMO ZEMLJO PLASTIKE IN ODPADA" (FROM TRIGLAV TO OHRID – LETS CLEAN THE LAND OF PLASTICS AND WASTE). Na sestanku so bili prisotni tudi naši gosti, župan občine Moravske Toplice, g. Alojzij Glavač, direktor Term 3000 in člani Rotary kluba Martjanci.

Drugi dan smo se razdelili v tri skupine, ki so maksimalno izkoristile lepo soboto. Prva za uživanje in razvajanje v Termah 3000. Druga je odšla na ogled družbe Paradajz d.o.o. in na stolp Vinarium v Lendavo. Tretjo skupino je v Dubrovniku pred Tropskim vrtom in parkom orhidej, pozdravil župan Marjan Kardinar. Sledil je ogled vinske kleti Marof v Mačkovcih. Vsi ogledi so pomenili spoznavanja krajev, ljudi, delovanja modernih tehnologij s področja kmetijstva in turizma.

Na večernem srečanju pred nedeljskim odhodom je sledil zaključek: » Dragi prijatelji, hvala za organizacijo nepozabnega srečanja v Sloveniji, videli in naučili smo se veliko, hvala vam. Nasvidenje v letu 2022 v Zrenjaninu.

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia