Menu

Gallusov oder izbranih

DRAGI ROTARIJSKI PRIJATELJI,
ROTARY KLUB LJUBLJANA, SOUSTANOVITELJ USTANOVE GALLUS, VAS VABI, DA STE Z NAMI V ŽIVO

v soboto, 4. decembra 2021, ob 20. uri
v Slovenski filharmoniji

NA DECEMBRSKEM KONCERTU GALLUSOV ODER IZBRANIH

 

s Simfoničnim orkestrom Amadeo, dirigentom Tilnom Drakslerjem, Gallusovimi izbranimi talenti in posebnima gostoma

 

Mladim glasbenikom izjemno pripomorejo pomembne reference z nastopov in koncertov mednarodnega značaja. Na sobotnem koncertu Gallusovega Odra izbranih sodeluje kot posebna gostja japonska violinistka Moeko Sugiura,drugi posebni gost pa bo slovenski violist Nejc Mikolič. Osrednji izbrani Gallusov obetajoči glasbenik je dirigent Tilen Draksler. Nastopilo bo sedem izbranih Gallusovih solistov, violinisti Rok Zaletel Černoš, Timotej Willewaldt, Nikola Pajanović in Zala Eva Kocijančič, violončelistka Sara Čano, pianista Zala in Val Kravos ter kitarist in skladatelj Nejc Kuhar.

 

Na programu bodo dela J.S. Bacha, A. Vivaldija, L. van Beethovna, C.M. von Webra, J. Masseneta in Nejca Kuharja, za vrhunec pa boste imeli priložnost poslušati čudovito Brahmsovo Četrto simfonijo.

 

Ključno poslanstvo ustanove je vsestranska podpora mladim glasbenim talentom in projektom, za katere verjamemo, da imajo možnost mednarodne uveljavitve.

 

Koncert hkrati šteje kot uradno srečanje Rotary kluba Ljubljana, ki je tudi soustanovitelj Ustanove Gallus in podpira delovanje fundacije od svoje ustanovitve leta 1990.

 

Vstop je prost, obvezna pa je rezervacija na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. oz. na GSM 041 693 637 vsak dan od 10. do 12 ure do zapolnjenih mest. Število mest je omejeno, zato so rezervacije nujne. Vstopnice bodo dobili vsi, ki jim bomo potrdili rezervacijo. Vsi prijavljeni bodo prejeli tudi vsa potrebna navodila glede epidemioloških razmer.

 

V Ustanovi Gallus bodo hvaležni za finančno podporo, za vsakega obiskovalca koncerta je priporočena donacija 20 €, lahko tudi več.

Donacijo se lahko nakaže na račun: Ustanova Gallus, Metelkova ulica 6, Ljubljana, IBAN  0201 1001 6061 274 s pripisom »za mlade glasbene talente«.

Obiskovalci koncerta lahko donirajo tudi v skrinjico, ki bo ob vhodu na koncertu.

 

Za Ustanovo Gallus je najpomembnejša naložba NALOŽBA V ČLOVEKA, V UMETNIKA.

 

Koncert je posvečen 30-letnici delovanja Ustanove-fundacije, Agencije in Založbe Gallus, ter 430-letnici Gallusove smrti.

 

Gallusov Oder izbranih 2021 bo v delno spremenjenem programu še v petek, 3. decembra v Slovenski filharmoniji in v nedeljo, 12. decembra v Kulturnem domu v Kropi.

 

Več informacij o koncertih najdete na povezavi www.gallus-zavod.si

Ostanite zdravi in optimistični!

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia