Menu

Dobrodelni miklavžev koncert 2021

 

RAZPIS ZA DODELITEV POMOČI OSNOVNOŠOLCEM, KI ŽIVIJO V TEŽKIH RAZMERAH http://www.rotary-klub-lj.si/razpis-za-dodelitev-pomoci-osnovnosolcem-ki-zivijo-v-tezkih-razmerah-2/

PODALJŠAN DO 28.02.2022


Rotarijci širom Slovenije pomagamo tudi na področjih, kjer je pomoč še kako potrebna, družba pa jim pogosto ne posveča dovolj pozornosti ali jih je prek uradnih institucij praktično nemogoče doseči.
Na letošnjem 29. Miklavževem koncertu, katerega organiziramo skupaj z RTV Slovenija, Rotary Districtom 1912 smo sodelovali s priznanimi slovenskimi umetniki. Kot vsako leto, smo zbirali sredstva za pomoč osnovnošolcem iz vse Slovenije, ki se prezgodaj srečajo s pomanjkanjem. Naš namen je s finančno podporo pomagati otrokom iz ranljivih okolij. Pri tem sodelujemo z osnovnimi šolami, njihovimi socialnimi službami in šolskimi skladi. Čeprav ne gre za velike zneske, se zavedamo, da otroku lahko precej pomagajo. Sredstva za posameznega otroka izplačujemo preko šol in šolskih skladov. Šole tako z naše strani dobijo določen znesek, s katerim lahko razpolagajo izključno za namen, za katerega so bila sredstva dodeljena. Izjemoma, za razliko od preteklih let, se sredstva lahko tokrat porabijo tudi za potrebe, vezane na situacijo glede Covid-19, kot npr. šolanje na daljavo. Le na tak način lahko zagotovimo transparentno in namensko porabljanje dodeljenih sredstev, pri tem pa vas prosimo za pomoč.
Voditelja 29. Miklavževega koncerta sta bila Ajda Smrekar in Sebastian Cavazza.

 

POSNETEK KONCERTA https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/popkultura/film-in-tv/29-dobrodelni-miklavzev-koncert-pomagate-lahko-do-konca-decembra/603580


Na koncertu so nastopili Iztok Mlakar, Oto Pestner, Anja Bukovec, Teja Leskovšek, Gregor Ravnik, Nina Pušlar, Ana Soklič, Nina Strnad, Nika Gorič, Jože Vidic, Saša Lešnjek, Alex Volasko in Aleksandra Čermelj.
Pridružili so se jim Simfonični orkester RTV Slovenija, Big band RTV Slovenija, Otroški pevski zbor RTV Slovenija, plesalca Tisa Kolenc in Enej Poljanec, Marko Hatlak & FUNtango, Marcos Fink, Željka Predojević, Rok Zaletel Černoš, Inti Pucihar, Jaka Pucihar, mešani pevski zbor Glasbene matice Ljubljana, Teo Collori, Jan Gorjanc in številni drugi.
Dirigentske taktirke so vihteli Simon Dvoršak, Gašper Salobir, Lojze Krajnčan, Gordana Buh Žgajner, Sebastjan Vrhovnik in Anka Jazbec.
Nagovorite osnovno šolo, osnovno šolo s prilagojenim programom ali njihov šolski sklad iz vašega okolja, da se prijavi na razpis in tako prejme sredstva za otroke, ki so pomoči potrebni.
Vabljeni k ogledu posnetka 29. MIKLAVŽEVEGA KONCERTA https://365.rtvslo.si/arhiv/dobrodelne-prireditve/174827653

RAZPISNA DOKUMENTACIJA  http://www.rotary-klub-lj.si/razpis-za-dodelitev-pomoci-osnovnosolcem-ki-zivijo-v-tezkih-razmerah-2/

V upanju na vaš odziv vas toplo pozdravljamo,
David Lukanović
PREDSEDNIK | ROTARY KLUB LJUBLJANA

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia