Menu

Mobilna omrežja in storitve 5G

Dragi rotarijski prijatelji, Rotary klub Ljubljana Center vabi, da nas obiščete!

Kavarna Slamič, Kersnikova 1, v torek, 12.10.2021 ob 19.00 uri (v živo ali preko Rotary platforme) in prisluhnite predavanju:
Mobilna omrežja in storitve 5G
Predavatelj
Miroslav Štravs

O predavanju

V 30 letih, kolikor časa lahko komuniciramo preko mobilnih omrežij, nam ponudniki ponujajo že 5. generacijo mobilnih storitev. Če smo kot uporabniki bili nekoč zadovoljni z govornimi storitvami, si danes brez podatkovnih storitev težko predstavljamo sodobno bivanje - omogočajo nam stalno povezljivost s svetovnim spletom ter dostop do aplikacij in vsebin kjerkoli. Zahteve uporabnikov po mobilnem podatkovnem prenosu pa eksponencialno rasejo. V predavanju bo predstavljeno, kaj je potrebno zagotoviti, da mobilne storitve delujejo: potrebna je učinkovita globalna standardizacija, potreben je frekvenčni spekter, ki je omejena naravna dobrina, vzpostavljena morajo biti mobilna omrežja v upravljanju operaterjev mobilnih komunikacij. Uporabniki do storitev dostopamo preko mobilnih terminalov, ki nam omogočajo mnogo več kot le telefoniranje in brskanje po spletu.

Mobilne storitve so na globalnem nivoju postale univerzalne, dostopne vsem prebivalcem Zemlje. Njihova zanesljivost in varnost delovanja sta postali ključni za delovanje družbe, zato tudi predmet političnega prestiža in napetosti. Nekateri v mobilnih omrežjih ne razpoznajo zgolj prednosti in priložnosti, ampak zaradi radijskega sevanja in vseprisotnosti tudi tveganja in nevarnost za zdravje ljudi in okoljski problem.

Predstavitev predavatelja

Miroslav Štravs je svetovalec poslovodstvu v podjetju T-2, ukvarja se s strateškimi nalogami in regulativo elektronskih komunikacij. Diplomiral in magistriral je na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Ima trideset let izkušenj v telekomunikacijski industriji. Na pričetku profesionalne kariere je deloval v razvoju strojne in programske opreme, načrtovanju omrežju in storitev ter vodenju večjih projektov. V nadaljevanju kariere je imel v več podjetjih, ki se ukvarjajo z integracijo telekomunikacijski sistemov in pri operaterjih elektronskih komunikacij, vodstvene funkcije.
Član Rotary organizacije je od leta 2007. V rotarijskem letu 2010/2011 je bil predsednik Rotary kluba Ljubljana Center. V tem rotarijskem letu ima funkcijo pomočnika asistenta guvernerja distrikta.

Zaradi strogih ukrepov (za obisk predavanja je obvezno PCT potrdilo) in omejenega števila udeležencev prosimo, da svoj obisk v živo ali preko video povezave najavite vsaj en dan prej na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Po potrditvi prijave vam bomo posredovali link na Rotary digitalno platformo. Da ne bo težav s povezavo in zamudniki dobrodošli ob 18.50.

Predavanje se začne ob 19.40. Pred tem je samopostrežna večerja (prispevek 20€).

Več informacij na 031 321 527 (Zvone)

 

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia