Menu

Letalska povezljivost Slovenije

Rotary klub Ljubljana Center organizira predavanje našega člana mag. Mateja Eljona na temo “Letalska povezljivost Slovenije”. Predavanje bo v torek, 14.9.2021 ob 19h, v gostišču Slamič, Kersnikova 1, Ljubljana. Glede na omejitve zaradi COVID-19 ukrepov je prijava obvezna, izpolnjen mora biti tudi PCT pogoj. Prijavite se lahko do ponedeljka, 13.9.2021 do 12h, na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Prijava je možna do zasedbe mest.


O predavanju
Pandemija bolezni COVID19 je v začetnem obdobju praktično ustavila potniški letalski promet, ki se ob upoštevanju ukrepov ter različnih omejitev le počasi obnavlja. Podatki kažejo, da je obnavljanje povezav v Slovenijo med najpočasnejšimi. Za prave vzroke je potrebno pogledati v obdobje pred pandemijo, ki je težave slovenskega letalskega trga le poglobila. V predavanju bo prestavljeno trenutno stanje letalske povezljivosti Slovenije, poskusili pa bomo poiskati tudi glavne razloge zanj in različne možnosti za izboljšanje.

O predavatelju
Matej Eljon je inženir, ki se še tik pred vpisom na fakulteto ni mogel odločiti: študirati letalstvo ali telekomunikacije? Pa je vendarle diplomiral in magistriral iz telekomunikacij ter po skoraj desetletju razvojnega dela v Laboratoriju za telekomunikacije ljubljanske Fakultete za elektrotehniko karierno združil obe področji kot vodja letalskih telekomunikacij v Kontroli zračnega prometa Slovenije. Po osmih letih in uspešno zgrajenem novem centru za vodenje in kontrolo zračnega prometa je leta 2015 postal direktor regionalnega podjetja v lasti šestih kontrol iz Srednje Evrope (FABCE), kjer skrbi za vodenje čezmejnih projektov in implementacijo enotnega evropskega neba.

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia