Menu

WOW Rotary: adijoplastenka.si - Vabilo na premierno interno predstavitev projekta 13.5.2021, 19.30, Rotarijska platforma

Spoštovani in dragi Rotarijci in Rotaraktovci,

na današnji dan, Dan Zemlje, vas vabimo na interno premierno predstavitev projekta Adijoplastenka.si, ki bo potekala dne 13. maja 2021 ob 19.30 uri na rotarijski platformi.

Vabljeni, da si kot prvi ogledate konkreten rezultat naših vztrajnih prizadevanj in se v sklopu svojega celega Rotary/Rotaract kluba priključite tej predstavitvi in edinstvenemu projektu, s katerim bomo skupaj spreminjali svet na bolje tako, da spreminjamo sebe in naše navade:

 Varujemo okolje

V naši viziji smo skupaj opredelili zaščito okolja, planeta in narave, kot eno naših ključnih prioritet. Med številnimi izjemnimi okoljskimi projekti, smo se skupaj odločili za začetek bitke proti mikroplastiki s projektom z delovnim imenom »Plastenka? Ne, hvala!« za radikalno znižanje vsebnosti mikroplastike v rekah, morjih, ribah in našem prehranskem ciklu in s tem za podaljšanje naše življenjske dobe. Cilj, ki smo si ga postavili skupaj s številnimi partnerji, je nič manj kot Slovenijo do leta 2026 narediti za prvo državo moderne »plastične« dobe, ki za pitje vode in drugih pijač ne bo več uporabljala plastenk, nato pa ta poslovni model ponesti daleč preko naših meja.

Ste vedeli, da je steklo steklenke najčistejše na svetu in brez težkih kovin? Da je njen zamašek lesen iz bukovega lesa? Da je za škatle uporabljen recikliran papir in se zapirajo brez plastike in selotejpa na inovativen način? Da je v njej sporočilo za vas, ki prihaja iz trajnostnih virov? Steklenka na celotni svoji poti, od ideje pa do končnega kupca sledi vsem smernicam trajnosti.

 

Podpiramo lokalno gospodarstvo

Steklenka Adijoplastenka.si je izključno slovenski proizvod. V letu dni intenzivnega dela je skupina 20 Rotarijcev in Rotaraktovcev v inovativnem poslovnem modelu kot socialno inovacijo koncipirala in razvila rotarijsko steklenko, pri uresničitvi te vizije pa sodelujejo slovenska podjetja, saj verjamemo v neprekosljivost slovenskega znanja in tradicije.

Danes, ko obeležujemo Dan zemlje, vas vabimo, da se pridružite projektu. Prvih 5000 steklenk bo namreč na voljo izključno za interna naročila Rotary klubov, zato si kot del Rotary družine zagotovite katero izmed prvih steklenk, pri tem pa ne pozabite, da v prvem koraku projekta, pri rotarijski seriji za vsako naročeno steklenko drugo (že vključeno v ceni steklenke) prejme vaš klub, ki jo nato donira organizaciji po vaši izbiri. Tako boste v začetku z nami soustvarjali projekt in s tem lepši jutri. Poleg tega pa tudi tu ne pozabljamo še na dodatno dobrodelnost, saj bo 1 EUR od nakupa vsake steklenice (že vključeno v ceni steklenke) sprva namenjeno šolanju zdravnikov za CAR-T napravo, ki je namenjena zdravljenju raka levkemije.

 

 Naj vam interna predstavitev prinese srečo

Med prisotnimi na interni predstavitvi bomo neposredno izžrebali prvih 20 dobitnikov 20 steklenk prve serije.

     Vse o projektu, ki ga bomo zunanji javnosti predstavili junija, v četrtek, 13. maja 2021 ob 19.30 na javnosti odprtem delu rotarijske platforme ( https://opdi.rotaryslovenija.org/)

 

Za projektno ekipo adijoplastenka.si:

Janez Podobnik, Asistent guvernerja za okolje

Iztok Seljak, DG Distrikt 1912, Slovenija & Severna Makedonija

Nika Andoljšek, Distriktna Rotaract predstavnica

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia