Menu

Umetna inteligenca – kje smo in kam gremo

Umetna inteligenca – kje smo in kam gremo

V ponedeljek, 1. marca 2020 ob 20h vabljeni v Rotary klub Ljubljana Triglav na predavanje dr. Borisa Cergola, in sicer na tej povezavi https://tinyurl.com/y6rdkwyl (Zoom).

Medtem ko je bila pozornost svetovne javnosti v zadnjem letu dni osredotočena predvsem na takšne in drugačne katastrofe, se je na področju umetne inteligence odvijal silovit napredek. Dr. Cergol bo predstavil nekatere od najpomembnejših dosežkov in podal interpretacijo, kaj utegnejo pomeniti za družbo in gospodarstvo v bližnji in nekoliko bolj oddaljeni prihodnosti. Dotaknili se bomo tudi enega trenutno najzmogljivejših in najkontroverznejših modelov umetne inteligence GPT-3, ki je sposoben generirati zelo raznolika besedila, od novic do esejev, celo do delujoče programske kode.

O predavatelju: Dr. Boris Cergol je vodja poslovne enote za umetno inteligenco podjetja Endava. Pred tem je bil soustanovitelj in direktor zagonskega podjetja, specializiranega za uvajanje umetne inteligence v podjetjih. Boris je trenutno tudi član izvršnega odbora iniciative AI4Slovenia, vodja ene od strokovnih skupin, ki irskemu uradu za standarde svetuje pri snovanju standardov za umetno inteligenco in eden od mentorjev v podjetniškem pospeševalniku Techstars Montréal AI Accelerator.

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia