Menu

KAJ SO NEVLADNE ORGANIZACIJE?

VABILO

DRAGI ROTARIJSKI PRIJATELJI,
KO BOSTE NA SPREHODU PO PRAZNIČNI LJUBLJANI
VABLJENI V GALERIJO KRESIJA Mestna hiša (Magistrat), Ljubljana
8. 12. 2020 – 8. 2. 2021
VABILO NA RAZSTAVO - ZABAVNO IZOBRAŽEVALNI STRIP
KAJ SO NEVLADNE ORGANIZACIJE?
TUDI MI ROTARY – SMO NEVLADNA ORGANIZACIJA, ZATO SMO DEL RAZSTAVE IN STRIPA


Avtor

CIRIL HORJAK – DR. HOROWITZ – AKADEMSKI SLIKAR, ILUSTRATOR, KARIKATURIST, STRIPAR IN ČLAN RC LJUBLJANA

IZVEDELI BOMO
Nevladne organizacije nas spremljajo na vseh področjih življenja, od sociale, kulture, zdravja, ekologije, športa do civilne zaščite. Država jih pokliče na pomoč, kadar sama ne zmore opraviti vsega dela, potrebnega za dostojanstveno in kakovostno življenje svojih prebivalk in prebivalcev. Ker opravljajo tako pomembne naloge, jih pogosto zamenjujemo za državne organe.
Med skoraj 28.000 nevladnimi organizacijami je več kot 1300 gasilskih društev z več kot 162.000 prostovoljci. Prav tako, kot potrebujemo gasilce, da naša mesta in prebivališča branijo pred ognjem, potrebujemo tudi okoljevarstvenike, ki branijo našo pravico do zdravja in zdravega življenjskega okolja. Pa humanitarne organizacije, ki skrbijo za preživetje ljudi na socialnem robu, in zagovorniške organizacije, ki raziskujejo in opozarjajo na napake v sistemu ter kršenje človekovih pravic. Vsem je skupno eno: prizadevajo si, da bi bila naša družba lepša in bolj prijazna.
V Zgodovinskem atriju ljubljanske Mestne hiše si lahko med 8. decembrom 2020 in 7. januarjem 2021 ogledate strip dr. Horowitza »Kaj so nevladne organizacije?«. Razstavni projekt je nastal v produkciji Mirovnega inštituta v sodelovanju s Centrom nevladnih organizacij – CNVOS.
Ciril Horjak – dr. Horowitz – je akademski slikar, ilustrator, karikaturist, stripar in pedagog. Od leta 2006 je karikaturist in ilustrator časopisa Večer, njegove družbeno angažirane ilustracije pa so objavili tudi v uglednih tujih časopisih, kot so The Guardian, Le Monde, Die Zeit in The Chicago Tribune. Za svoje delo je prejel številne nagrade, med drugim novinarsko nagrado Društva novinarjev Slovenije za izstopajoče novinarske dosežke v letu 2017 in priznanje Muzeja novejše zgodovine za strip "Življenje v času koronavirusa".

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia