Menu

Kako pametna je umetna inteligenca?

 VABIMO NA PREDAVANJE 

Kako pametna je umetna inteligenca? 

Predavanje bo v torek, 22. 9. 2020, ob 19.30, v Restavraciji Maxim. 

 

Rotary klub Ljubljana Šiška vabi vse rotarijke in rotarijce, da se nam v torek, 22. septembra 2020 ob 19.30 uri, pridružite na pogovoru »Kako pametna je umetna inteligenca?« v restavraciji Maxim v Ljubljani. Pogovor bosta vodila Boris Cergol in Nejc Novak.

 

Umetna inteligenca je pogosto uporabljen izraz, ki si ga vsak izmed nas predstavlja na svoj način. Številni jo želijo preizkusiti, vendar le redki vedo, kako jo koristno uporabljati. Pogovarjali se bomo o stanju razvoja umetne inteligence in strojnega učenja ter njuni praktični uporabi. Umetno inteligenco bomo izzivali tudi v živo. Preizkusili bomo ali bo Nejcu, Borisu in nekomu izmed obiskovalcev pomagala najti termin za kosilo. Videli bomo tudi, kako se spopada z razumevanjem pogodb v slovenskem jeziku.

 

Dr. Boris Cergol je strokovnjak za umetno inteligenco in obdelavo podatkov. Doktoriral je na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, kjer je deloval tudi kot predavatelj. Je soustanovitelj družbe Ektimo, ki razvija rešitve s področja strojnega učenja in umetne inteligence. Boris je vodja razvoja rešitev s področja umetne intelligence v podjetju Comtrade.

 

Nejc Novak, LL.M. (UCL) je odvetnik in ustanovitelj Odvetništva Novak ter član Rotary kluba Ljubljana Šiška. Magistriral je na University College London s področja mednarodnega gospodarskega prava. V poslovanje odvetniške pisarne je vpeljal napredne tehnologije vključno z umetno inteligenco.

 

Predavanje bo dne 22. 9. 2020 ob 19.30 uri v restavraciji Maxim.

Prijave sprejemamo do 16. 9. 2020.

Prijave sprejema sekretarka RCLS, Bernarda Škrabar po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Prispevek za večerjo je 25 evrov, predavanje je brezplačno.

Veselimo se vašega obiska.

 

Ljubljana, 3. 9. 2020.

                                                                                                      

                                                                                   Bojana Košnik Čuk, predsednik RCLS

 

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia