Menu

MLADENIČ, POJDI NA JUG, TAM JE TOPLO SONCE IN BOGASTVA POLNE KAŠČE

DRAGI ROTARIJSKI PRIJATELJI,

ROTARY KLUB LJUBLJANA VAS VABI,  DA NAS OBIŠČETE 

V SREDO, 15.1. 2020, ob 19:30

ROTARY SALON – GRAND HOTEL UNION

IN PRISLUHNETE PREDAVANJU

Mladenič, pojdi na jug, tam je toplo sonce in bogastva polne kašče

predavatelj

ARHEOLOG, PROF. DR. Mitja Guštin

 

IZVEDELI BOMO

Migracije, ki smo jim priča danes, so stalnica človeštva. Dokler nismo osebno prizadeti jih komajda opazimo. V trenutku, ko pa postanemo del takšnega toka, pa izkusimo vso tragiko ljudi, ki zaradi vojne ali osebne nuje iščejo svoj prostor pod soncem, pa tudi tistih, ki so temu valu na njihovi poti.

V zgodovinski spomin preteklosti so se močno zapisali Kelti, zbir ljudstev in plemen, ki se  razpršili po vsej Evropi in v Malo Azijo. Iskali so tako zaklade, kot nova poljedelska območja za preživetje. v sliki in besedi bo prikazano,  kako takšni migraciji slediti v obdobju, ko nam je na razpolago le skromen arheološki zapis in spomini rimskih pričevalcev. 

Prof. dr. Mitja Guštin je arheolog, raziskuje železno dobo, posebej latensko obdobje in keltstvo v vzhodnih Alpah in na balkanskem polotoku. Med njegovim delom so mnoga terenska izkopavanja, avtorski projekti in postavitve arheoloških in drugih razstav ter uredništvo številnih monografij in znanstvenih revij. Leta 2007 je dr. Mitja Guštin prejel nagrado za življenjsko delo v arheologiji z utemeljitvijo, da bistveno prispeval h kakovostnemu dvigu ravni arheološke stroke.

Vabljeni.

 

VEČERJO/PIJAČO/SLADICO NAROČITE NATAKARJU PRED PREDAVANJEM.

NAJAVITE SVOJ OBISK : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.   / GSM: 040 829 610

VABILO

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia