Menu

Nova mobilnost

RC Medvode dne 23.9.2019 ob 19:30 napoveduje predavanje mag. Darka Levičarja z naslovom »Nova mobilnost« - Od zelene Keltike, do zelene Balkanike in predvsem kako naprej.

 

Mobilnost je bila od začetka civilizacije in je še danes ena ključnih vsakdanjih obveznosti ter potreb človeka. Razvojne spremembe v mobilnosti so vedno odločilno vplivale na razvoj ekonomije in družbe ter neposredno zaznamovale družbeno socialne, kulturne ter ekonomske razmere v lokalnem in globalnem okolju. Mobilnost je danes ponovno v turbolentni fazi velikih sprememb, ki bodo za vse udeležene prinesle velike spremembe in nove trende.

Kakšna bo »nova mobilnost«, ali bo socialno pravična in dostopna, kakšen bo njen vpliv na okolje in družbo ter kako smo nanjo pripravljeni, so samo nekatera vprašanja, ki jih bomo tokrat izpostavili in o njih razpravljali.

Predavatelj mag. Darko Levičar večji del svoje poklicne kariere deluje na področju mobilnosti. Bogate izkušnje ima na področju proizvodnje, uvajanja novih tehnologij in produktov v avtomobilski industriji, prostorskega umeščanja, projektiranja in gradnje infrastrukture za mobilnost, optimizacije in modernizacije javnega potniškega prometa. Sodeloval je tudi na projektu proizvodnje in trženja koles blagovne znamke ROG.

V zadnjem obdobju sodeluje pri aktivnostih strateškega razvojno inovacijskega partnerstva na področju mobilnosti (SRIP ACS+) in koordinira delovanje in aktivnosti partnerstva EDISON (Eko Driving Innovative SOlutions and Network).

Darko je član RC Ljubljana Tivoli.

 

Prijave na predavanje posredujte na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia