Menu

Nagovor guvernerke

Moto v rotarijskem letu 2019/20 je ROTARY POVEZUJE SVET. Veseli me, da je to izjemno močno vodilo mojega mandata. Boljšega si ne bi mogla izbrati.

Česa si želim v tem rotarijskem letu?

Želim si povezati klube v projektih. Želim si graditi mostove, ki povezujejo dobre ljudi med seboj. Rotary naj povezuje srčne ljudi. Rotarijci si med seboj pomagamo in se podpiramo, zato lahko skupaj pomagamo širši skupnosti. V Rotary organizaciji smo povezani ljudje, ki se verjetno sicer ne bi srečali, vendar smo si podobni, ker si delimo enake vrednote in se ob tem ne oziramo niti na politiko niti na vero. V rotary organizaciji smo povezani ljudje, ki nam ni vseeno za človeka, za blagostanje, za naravo, za boljše življenje. Naše članstvo nas povezuje tudi z globalno skupnostjo preko naših številnih projektov in programov in našim delovanjem preko OZN.

V preteklosti smo naredili mnogo dobrih del, v slovenske in makedonske domove smo prinašali olajšanje, bili smo skrbni do narave, pomagali smo talentiranim pri izobrazbi in sodelovali v svetovnem boju proti otroški paralizi. Na doseženo smo lahko upravičeno ponosni, istočasno pa si moramo želeti še več in s skupnimi močmi nam bo uspelo!

Moja želja je, da bi bili klubi prijazno zatočišče članov in njihovih družinskih članov. Rotary naj dopolnjuje in ne izključuje družine.

Oblikovanje bodočnosti Rotary organizacije ima temelje v klubih. Klubi ostajajo jedro rotarijstva, zato potrebujemo močne klube. Klubi pa bodo močni samo, če se bodo člani v klubih dobro počutili.

Biti rotarijec je čast, a hkrati tudi obveza, saj moramo rotarijska načela izpolnjevati tako v zasebnem kot poklicnem življenju, s tem pa ta postane naš način življenja.

Člani, odbori in vodstvo distrikta vam bomo pomagali pri realizaciji vaših programov, projektov in aktivnosti. Hkrati vas naprošamo in vzpodbujamo, da še naprej delujete na »vaših« projektih in v kolikor imate željo po pomoči ali sodelovanju, vam je vodstvo distrikta vedno na razpolago.

Naj našo rotarijsko družino druži prijateljstvo, naj v naših krogih vladata razumevanje in skrb za prijatelja in celotno družbo. Širimo moč ljubezni in miru ter izpolnjujmo moto:
ROTARY POVEZUJE SVET!

 logodigitalna platforma   zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo     Dohodnina                  Macedonia