Menu

Posvet: Zaščita oseb s posebnimi potrebami ob izgubi družine

Rotarijski klub Koper-Capodistria i Rotary klub Muggia-Milje vabita na mednarodni posvet

KAJ BO ZA NAMI - zaščita oseb s posebnimi potrebami ob izgubi družine
DOPO DI NOI - tutela dei disabili in assenza della famiglia

ki bo v soboto 9. marca 2019 ob 9:30 v dvorani Natura, mladinskega zdravilišča Debeli rtič

Oba rotarijska kluba sta že deset let skupna organizatorja dvotedenskih počitnic za otroke s posebnimi potrebami in spremljevalce. Rotarijci obeh klubov se tudi osebno vključujejo v izvajanje progama. Tako so v številnih pogovorih s starši prepoznali njihovo zaskrbljenost, kaj bo z otroki, ki ne morejo skrbeti sami zase, ko jih se bo več. Utemeljena je bojazen staršev, da njihovi otroci ne bodo več imeli ustrezne nege, zdravstvene oskrbe, primerne komunikacije, varstva, predvsem pa ne dovolj finančnih sredstev, kakor tudi ne davčnih olajšav in drugih ugodnostih.

S tem namenom so se rotarijci obeh klubov odločili, d aorganizirajo posvet na to temo in si med seboj, kakor tudi med državama izmenjujejo tovrstne izkušnje in rešitve. na srečanju se bodo gotovo porodile tudi kakšne nove ideje, ki bodo vplivale na izboljšanje zakonodaje v dobro oseb s posebnimi potrebami na obeh straneh meje. Na strokovnem posvetu bodo sodelovali strokovnjaki s ministrstev Slovenije in Italije.

Prijava na srečanje: Rotarijski klub Koper, telefon 031 377 613 ali mail predsednice kluba Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Število sedežev je omejeno, zato so čimprejšnje prijave nujne!

  zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo   Rotary-OPDI    Dohodnina                    Macedonia