Menu

Nagovor guvernerja

Kaj je Rotary ?

Odgovor(e) poznamo, toda kako to povedati kratko in jedrnato ? Rotarijci smo namreč del organizacije, ki temelji na članstvu, na klubih in na aktivnostih za pomoč skupnosti; delujemo lokalno, regionalno in globalno; smo člani skupnosti, poslovneži in profesionalci, zaposleni in upokojeni; aktivni v skoraj vsaki državi sveta. Vsak izmed 1,2 milijona članov ima svoje osebne cilje, izkušnje in prioritete, vsak izmed nas razume in doživlja Rotary na svoj način.

Definicija bo verjetno lažja, če se namesto tega kdo smo, vprašamo kaj delamo s potencialom, ki nam ga Rotary daje in na kakšen način znamo ta potencial izkoristiti v dobrobit skupnosti. Rotarijstvo je prisotno že 112 let in skozi vsa ta leta se je razvijalo, raslo, spreminjalo in prilagajalo spreminjajočim se potrebam članstva in skupnosti. Toda temelji Rotarijstva so vseskozi ostajali nespremenjeni: smo organizacija posameznikov z željo (in s pomočjo Rotary-ja tudi z možnostjo) ustvarjati spremembe v bližnji okolici in po širnem svetu.

Na vprašanje: Kaj je Rotary ? odgovarjamo torej s svojimi dejanji, s katerimi ustvarjamo spremembe!

Kot organizacija se zavedamo kako pomembno je, da svet prepozna kaj je Rotary in kaj počnemo. Hkrati pa se zavedamo, da je bolj kot kadarkoli prej pomembno prepustiti klubom, da se sami odločijo kakšne aktivnosti bodo izvajali ter na kakšen način se bodo družili, delovali in se razvijali.

V Rotarijskem letu 2017-18 bomo na vprašanje Kaj je Rotary ? odgovarjali s sloganom »Rotary: Ustvarjamo spremembe«. Tu smo, ker smo se odločili za dejanja in ker ta dejanja vnašajo spremembe v življenja drugih. Ne glede na to ali štipendiramo nadarjene ali gradimo šole ali obnavljamo igrala ali kolesarimo za srečo ali plešemo za dober namen ali letujemo z handikapiranimi – vemo, da vložen trud spremeni življenja ljudi. Včasih so te spremembe velike, včasih čisto majhne – toda vedno so spremembe na bolje !

Rotary: Ustvarjamo spremembe.

Ker je čas dopustov, vam vsem skupaj želim prijetne počitnice, izkoristite proste trenutke! Rotarijsko leto 2017/2018 bomo začeli s skupščino 11.09.2017.
Lep pozdrav,

Danijel Petrovič
Guverner 2017/18

  zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo   Rotary-OPDI    Dohodnina                    Macedonia