Menu

Nagovor guvernerja

Drage prijateljice in prijatelji dober dan!

Najprej velika zahvala prijatelju Guvernerju Danijelu, koordinatorju za Makedonijo Igorju, asistentom in celotni ekipi vodstva Distrikta 1912 za uspešno zaključeno rotarijsko leto z predsedniškim slogan »USTVARJAMO SPREMEMBE«.

Novo rotarijsko leto 2018/19 začenjamo s sloganom Predsednika Rotary International Barry Rassina in vseh 1.200.000 članov
»BODIMO NAVDIH«.

Nova Rotarijska vizija po letu 2018 se glasi: »Skupaj vidimo svet, v katerem se ljudje združujejo in ustvarjajo trajne spremembe po vsem svetu, v naših skupnostih in v nas samih.«

Če želimo doseči to vizijo moramo skrbeti za svoje klube in za svoje člane. Člani naj se v klubu počutijo dobro in uživajo, če bodo zadovoljni člani bodo zadovoljni partnerji in pozitivna energija se bo prenesla v okolico, ki nas spremlja in opazuje.

Nikoli ne pozabimo krepiti ugleda in prepoznavnosti rotarijstva za boljšo javno podobo.

Vodstvo Distrikta 1912 bo imelo samo eno veliko nalogo. Ustvarjati pogoje, da bodo člani in klubi lahko izvajali svoje aktivnosti, se družili, delovali in se razvijali. Ustvarili bomo pogoje za povezovanje klubov za lažjo realizacijo večjih humanitarnih in drugih projektov, s ciljem povezovanja z drugimi Distrikti.

Naj bo naša skupna naloga navdihovati ne le naše klube in naše člane ampak tudi skupnosti v katerih živimo. Z današnjimi izzivi se spoprimimo neposredno, pogumno, optimistično in ustvarjalno. Načrtujmo in delajmo v smeri, da bo naša domovina postala boljša, ne samo tam kjer delujemo, ne samo za nas, temveč povsod, za vsakogar, za bodoče generacije.

Bodimo drzni, bodimo inovativni in pokažimo čar rotarijstva!

»ČLANI IN KLUBI ROTARY, ROTARAKT IN INTERAKT, BODIMO NAVDIH.«

Želim vam prijazne počitnice in nabiranje energije v lepih krajih z ljudmi, ki jih imate radi.
Lep pozdrav in srečno!

Janez Lipec, Distriktni guverner 2018/19

Nagovor guvernerja avgust 2018

Drage prijateljice in prijatelji dobro jutro!

Vsi smo člani velike družine Rotary International v katero je vključenih 1.200.000 članov na vseh kontinentih v okoli 35.000 klubih. Rotarijci smo del organizacije, ki temelji na članstvu, na klubih in na aktivnostih za pomoč skupnosti; delujemo lokalno, regionalno in globalno; smo člani skupnosti, poslovneži in profesionalci, zaposleni in upokojeni; aktivni v skoraj vsaki državi sveta. Vsak izmed članov ima svoje osebne cilje, izkušnje in prioritete, vsak izmed nas razume in doživlja Rotary na svoj način.

Nova vizija Rotarijstva je: "Skupaj vidimo svet, v katerem se ljudje združujejo in ukrepajo za ustvarjanje trajnih sprememb - po vsem svetu, v naših skupnostih in v nas samih."

Za dosego te vizije moramo Rotarijci skrbeti za organizacijo: "Najprej smo organizacija za članstvo. In če želimo biti sposobni služiti, če želimo uspeti v naših ciljih, moramo najprej skrbeti za naše člane. "

Ker je daleč od nas ne smemo pozabiti Rotarijsko delo generacij za izkoreninjenje otroške paralize. Leta 1988 je okoli 350.000 ljudi paraliziral divji polio virus; od leta 2017 je bilo le 20 primerov. Smo v točki, pri kateri bi vsak nov primer otroške paralize lahko bil zadnji."
Polia ne bo več, ko bo svetovna komisija rekla, da je konec, ko ni bil ugotovljen noben poliovirus več, v reki, kanalizaciji ali v paraliziranem otroku, vsaj tri leta. Do takrat moramo še naprej delati vse, kar počnemo zdaj, imunizacije in nadzor bolezni.

Rotary se je v zadnjih letih osredotočil na humanitarno dejavnost. Zdaj moramo tudi Rotarijci prepoznati nekatere težke realnosti o onesnaževanju, degradaciji okolja in podnebnih spremembah. Tu bo v bodoče potrebno tudi naše delovanje.

Naša naloga je, da v prihodnost vsi skupaj navdihujemo, ne le naše klube in naše člane, ampak tudi skupnosti v katerih živimo. Ne omejujmo naših misli, naših sposobnosti in naših dejanj.
Ne pozabimo, da lahko vedno naredimo tisto, v kar verjamemo. Skupaj smo veliko močnejši. Z današnjimi izzivi se spoprimimo neposredno, pogumno, optimistično in ustvarjalno.

Načrtujmo in delajmo v smeri, da bo naša Slovenija postala boljša. Ne samo tam kjer delujemo, ne samo za nas, temveč povsod, za vsakogar, za bodoče generacije.

Naša skupna strategija v rotarijskem letu 2018 – 2019 je »BODIMO NAVDIH«.

Uživajte v zadnjih dneh oddiha in priprav na šolo. Vidimo se na Distriktni skupščini 10.09.2018.

Lep pozdrav in srečno!
Janez Lipec, Guverner 2018-2019

  zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo   Rotary-OPDI    Dohodnina                    Macedonia