Menu
Nedelja, 05 November 2017 18:00

Trening seminar za DGE in DGN v Romuniji

Poro─Źilo iz trening seminarja za DGE in DGN ZONE 19P & ZONE 20B in Instituta, Cluj, Rumunija, 31. 10. do 5. 11. 2017 

Cluj je drugo najve─Źje mesto Romunije, kulturno sredi┼í─Źe in univerzitetno mesto. Rotary Institut Cluj-Napoca je izbral Dr. Corneliu DINCA, Rotary International Director 2016-18, Zones 19 & 20.
V Cluju smo bili prisotni trije predstavniki Districta 1912. Janez Lipec, DGE je bil prisoten na obeh dogodkih. Anton Kon─Źnik in Ognjen Firfov, sta se udele┼żila Instituta, na katerem je bil Anton Kon─Źnik tudi predavatelj s temo ÔÇťHow membership can pass over the frontiers?ÔÇŁ.

Program in delo je potekalo aktivno vsak dan od 8.30 do 19.00 ure. Seminarja se je udele┼żilo 19 DGE in 16 DGN iz obeh con. Delo je bilo intenzivno s poudarkom na treh pomembnih to─Źkah: razvoj ─Źlanstva in klubov, krepiti humanitarno dejavnost in krepiti javno podobo Rotary. Izvedba seminarja je bila na visokem nivoju z izku┼íenimi predavatelji/trenerji. Zaklju─Źek je bil v obojestransko zadovoljstvo trenerjev in udele┼żencev vsi smo z glasnim aplavzom pozdravili prihod RI predsednika Iana Rieseley-a s soprogo in ekipo.

Institut je bil po delu enako produktiven s pomembnimi temami/ predstavitve projektov in dobrih praks. Izkazal se je tudi na┼í Anton, ki je pokazal, kaj pomeni rotarijstvo na primeru priklju─Źitve Makedonije Districtu 1912.

Pomembno je, da je v soboto bila prebrana tudi Resolucijo s katero Slovenija predlaga enotno Zono 21 brez delitve na A in B. Tema, ki je razburila, povezala in aktivirala celotno verigo od Rotary klubov, Districtov do vodstva RI iz ┼ávice in Amerike. Aktivnost se nadaljuje po mailih in se zaenkrat odvija v pravo smer. Odlo─Źitev bomo morali po─Źakati. Ne glede na izid pa je ekipa Districta 1912 upravi─Źila zaupanje in Slovenija je naredila korak v pravo smer. Rotary + RAC + IAC skupaj brez meja politije, nacionalnosti in vere; prijatelji za bolj┼íi jutri. Dobili smo veliko novih prijateljev.

Zapisal: Janez Lipec

Norve┼íka 

Udelezenci konference

Udelezenci konference
  zaposlitev   tabori-logi 12  rotary-izobrazevanje-logo   Rotary-OPDI    Dohodnina                  Macedonia